RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Molde behøver ikke selge

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Molde har råd til å beholde stjernene for å kjempe om gullet.

LILLESTRØM – MOLDE 0-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Fire minutter på overtid satte Molde-innbytter Rune Ertsås inn vinnermålet mot Lillestrøm, og sendte romsdalingene ut i den hete sommernatta med fortsatte drømmer om seriegull.

For selv om kampen på Åråsen var dørgende kjedelig og praktisk talt sjanseløs, er det slett ikke kontroversielt å fastslå følgende:

* Molde styrte kampen fullstendig på Lillestrøms hjemmebane

* Molde virker fortsatt som eneste reelle utfordrer til Rosenborg i gullkampen

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kan beholde stjernene
Og Molde har en fordel mange andre lag i Tippeligaen ikke har: I likhet med Rosenborg, har klubben en økonomi som ikke gjør spillersalg og lønnskutt i sommer nødvendig.

Det betyr at stjerner som Makthar Thioune og Mame Biram Diouf, som flere utenlandske klubber har sett nærmere på denne sesongen, kan bli i klubben ut året.

- Det er klart vi merker de økonomiske tidene vi også, men skuta bærer og vi må ingenting i sommer. Vi har kontroll på økonomien, sier sportsdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen til Nettavisen.

Molde har en sponsoravtale med Kjell Inge Røkke-eide Aker, som er en av de største avtalene i Tippeligaen. I praksis er dette et økonomisk bidrag for at Molde skal kunne holde tritt i fotballøkonomigaloppen – men det er penger som klubben har fått og ikke sløser vekk.

- Holde oss flytende
- Det er klart det er investorer som venter på tilbakebetaling, og vi har vel et underskudd på spillersalg de siste årene. Men vi holder oss flytende, og kan avvente. Vi har akkurat nok i lønn også, gliser Molde-trener Kjell Jonevret når Nettavisen bringer temaet på bane.

For mens det snakkes om lønnskutt og nødvendige spillersalg i de fleste av klubbene i Tippeligaen – fjorårets seriemester Stabæk har gjennomført det, topplag som Odd, Start og Brann er i samme situasjon – er Molde i en annen og heldigere situasjon.

Det er også med på å gjøre laget til en seriøs utfordrer til Rosenborg.

- Må vinne slike kamper
Selv om kampen mot Lillestrøm var kjedelig og nesten uten sjanser, var det klasseforskjell mellom lagene. Molde sløste i siste tredjedel av banen – mens Lillestrøm stort sett stoppet på midten.

Hennings Bergs gutter hadde spilt ni kamper uten tap (inkludert tre cupseire), men kom ned på jorda med et smell mot Molde.

Likevel var det bare halvsjanser før vinnermålet til innbytter Ertsås på overtid. I første omgang var det kun en svak heading fra en umarkert Mame Biram Diouf som kunne kalles en sjanse, mens Vegard Forren stusset et frispark mot lengste hjørne i andre omgang.

Så det så ut til å gå mot uavgjort. Helt til Ertsås satte inn ballen i siste angrep – dommeren hadde lagt til minst fire minutter og scoringen kom 4.09 på overtid – etter et godt angrep der Thioune, Pape Pate Diouf og Knut Olav Rindarøy var involvert.

Ordentlig topplag
Etterpå strålte Molde-trener Kjell Jonevret:

- Ingen tvil om at seieren var fortjent. Vi hadde full kontroll, men var ikke dyktige nok til å skape sjanser. På den annen side skaper ikke Lillestrøm en eneste sjanse. Det kommer ikke til å skje så ofte at vi fører en kamp mot Lillestrøm på bortebane slik vi gjorde i kveld, sier Jonevret.

- Ordentlige topplag vinner slike kamper. Vi må vinne tre kamper mer enn Rosenborg, det blir kanskje tøft, men vi har 28 poeng nå og kanskje vi klarer 50 poeng denne sesongen, sier Jonevret.

Henning Berg innrømmet at de møtte et bedre lag:

- Molde er et bedre lag enn de vi har møtt i det siste. De har vært stabilt gode i år. Vi blir spilt lave, og får ikke til det vi har klart tidligere, sier Lillestrøm-treneren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere