*Nettavisen* Sport.

- Moldespillerne var klyser

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix (NTB Scanpix)

Moldes stopperkjempe om sin fortid som RBK-supporter.

28.10.12 15:39

MOLDE (Nettavisen): Når Rosenborg gjester Aker Stadion på søndag, er det én spiller de må passe ekstra godt på. Han heter Vegard Forren, er trønder, og A-landslagsspiller.

- Jeg er jo fra Trøndelag selv, og da vokser man automatisk opp med at det er Rosenborg som betyr noe. Jeg har vært mye på Lerkendal og heiet på dem. Det var ekstra spesielt det første året etter at jeg kom til Molde, men nå er det slik at om det er et lag jeg vil slå, så er det jo Rosenborg, forklarer Vegard Forren til Nettavisen om sin fortid som Rosenborg-supporter.

SJEKK STATISTIKKEN: Marerittet Solskjær må glemme

Kassen på Rema
Før Vegard Forren gikk til Molde, spilte han for tredjedivisjonsklubben KIL/Hemne og jobbet i kassen på Rema 1000. Som 19-åring ble han hentet til Molde av nåværende Viking-trener Kjell Jonevret.

Midtstopperen tok Tippeligaen med storm, og har blitt en av Molde-supporternes favorittspillere, blant annet på grunn av sin oppofrende spillestil. Nå har han blitt glad i klubben fra Romsdal, men slik har det ikke alltid vært.

- Jeg var veldig negativ til Molde. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg hang vel etter de andre som mente at Molde var hatlaget, selv om det blir et litt feil ord å bruke. Det var ett lag vi skulle slå. Moldespillerne var klyser, som vi kaller det på godt, trøndersk vis.

Rosenborg-fansen er neppe veldig glad for at en av deres egne nå storspiller for rivalen fra rosenes by. De regjerende seriemestrene kan nok en gang frata Rosenborg gullet de er så vant med å vinne.

LES OGSÅ: - Den eneste jeg frykter fra Trondheim er Snåsamannen

- Det var mye hårbånd
Etter at Ole Gunnar Solskjær returnerte til Norge, har Molde sikret seg mange talentfulle spillere, og har bygget opp det kanskje mest spennende mannskapet i norsk fotball. Et helt annet lag enn det var tidligere, ifølge Forren.

- For meg var det mye hårbånd og langt hår på Molde-spillerne før i tiden, men jeg har vel et litt annet inntrykk i dag enn jeg hadde den gangen. Det var mye klyser i Molde, men jeg vet ikke hvorfor. Det var rivalisering, avslutter Vegard Forren til Nettavisen.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad har, med unntak av et opphold i nederlandske Heerenveen, spilt i Molde siden 1993. Midtbanelegenden var med andre ord en del av det MFK som Vegard Forren vokste opp med å hate. Rivaliseringen var større før, mener han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg

- Sterkt å kalle det hat
- Det er litt sterkt å kalle kampen for et hatoppgjør, men det er rivalisering på et veldig høyt nivå. Der er derimot ikke det samme som det har vært tidligere. På 90-tallet da jeg kom opp på A-laget, var det stort sett romsdalinger her, og trøndere der oppe. Da blir det et litt annet forhold mellom klubbene, forklarer Daniel Berg Hestad til Nettavisen.

Midtbanekrigeren, som tidligere i høst ble lansert som en mulig mann for Drillo av Ole Gunnar Solskjær, har vært en sentral del av laget som nå ligger á poeng med Rosenborg i toppen av Tippeligaen. Han mener Moldes ferdigheter med ball vil kunne tippe kampen i deres favør på søndag.

- Vi er et spillende lag og har stor bevegelse. Vi er gode med ball, og vi er samspilte. I tillegg har vi en stor tro i laget, en god selvtillit. Det er alfa og omega. Dessuten har vi et solid fundament defensivt. Det er viktig at vi er tålmodig og ikke angriper for mye, forklarer Berg Hestad.

- Hvorfor det?

- Det har vært en gjenganger i mange Rosenborg-kamper at vi har kjørt dem litt i begynnelsen og gått frem med mye folk, og så har de fått mål på kontringer. Det skal vi prøve å unngå i morgen. Vi får se hvordan det går, men vi skal i hvert fall ikke tømme midtbanen slik at de får kontringer, avslutter Daniel Berg Hestad til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.