RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mos var redd for å la muligheten gå fra seg

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga og FC København er enige om en overgang for Mos Abdellaoue.

23-åringen imponerte stort under utlånet i Tromsø forrige sesong og ble en av de store profilene i Tippeligaen. Så stor at FC København i vinter tok kontakt med Vålerenga for å kjøpe lillebroren til Hannover-stjernen Moa Abdellaoue.

Fredag opplyser Vålerenga i en pressemelding at klubben er blitt enige om en overgang.

Ville beholde ham
- Sportslig sett ønsket vi å ha med oss Mos videre som spiss i Vålerenga også i 2012. Dessverre kan ikke vurderinger og beslutninger i saker rundt spillerlogistikk ensidig bestå av sportslige betraktninger, sier Vålerengas manager Martin Andresen.

Mos Abdellaoue kom til Vålerenga før 2009-sesongen og har spilt 38 kamper for klubben. Han leverte sju mål på 33 seriekamper og fire mål på fem cupkamper.

- Mos sin karriereplan har blitt framskjøvet. Han kom til Vålerenga fra 2. divisjon og utviklet seg til å bli en spiller som kunne bidra i en innbytterrolle. Inn mot 2011-sesongen la vi en plan sammen med Mos om at han i 2012 skulle være toppspissen vår. Den raskeste veien dit slik verden så ut da var gjennom et utlån for å mest mulig spilletid i 2011, sier Andresen.

Ba om å få gå
Ifølge TV 2 betaler FC København rundt ni millioner kroner for spilleren som kun hadde ett år igjen av kontrakten med Vålerenga. Nå har han signert en kontrakt med FCK som strekker seg til sommeren 2016.

- Utviklingen har gått over all forventning og Mos har allerede nå fått tilbud fra en større klubb i en større liga. Mos har vært tydelig på at han er redd for å la denne muligheten gå fra seg, og han ønsket å gripe den nå, sier Andresen.

- Vår policy er at når spillerne får tilbud fra en større klubb og ønsker å gå dit, så står ikke vi i veien for det, så lenge de økonomiske rammene er gode nok. Og som alltid når noen spillere går, gir det andre muligheten. Dette har vi sett tidligere og det vil vi se igjen.

Måtte selge
Vålerenga føler at man ikke hadde en annen mulighet enn å selge Mos, ettersom han nå var inne i sitt siste kontraktsår.

- I de siste årene har spilleroverganger vært positive på klubbøkonomien i Vålerenga. Vi har aldri budsjettert med spillersalg, men det er viktig for å opprettholde en sunn klubbøkonomi og en sunn satsning at vi realiserer verdier på spillere under kontrakt når dette er riktig, avslutter Andresen.

Vinn tre måneders gratis tilgang til TV 2 Sumo og dermed alle Premier League-kampene på web-tv: Delta i vår Facebook-konkurranse, der du skal sende inn ditt morsomste, fiktive Premier League-rykte. Delta her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere