RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mot slutten for By Rise

Sist oppdatert:
Flere norske medier mener at Ola By Rises tid som RBK-trener snart er omme etter nok et tap på Lerkendal onsdag kveld. Ta debatten her.

- Uten spillernes tillit og ledernes støtte er det komplett umulig for Ola By Rise å fortsette som RBK-trener etter årets sesong, skriver Aftenpostens kommentator.

Setningen oppsummerer situasjonen akkurat nå.

Flere ganger har rosenborgerne uttalt at årets tropp er den sterkeste på lenge. Likevel har laget tatt færre poeng enn på svært lenge, og kan miste gullet til Vålerenga i en serie som er omtalt som «dårligere enn på mange år».

Får gjennomgå
Onsdag erfarte Dagbladet at By Rise kom til å forsvinne i november.

Torsdag skriver VG at flere av RBK-spillerne er kritiske til jobben han har gjort. Ifølge kilder avisen har vært i kontakt med, har By Rise ikke den rette respekten hos alle, det skal være kritikk mot måten han leder treningene på og han har ikke klart å lære bort RBK-stilen til de nye spillerne.

- Dette er blåst opp av media. Det er veldig mange i denne klubben som har ansvaret for at vi har levert dårlige forestillinger i det siste. Ikke minst vi spillerne, sa Ståle Stensaas til TV 2 Nettavisen etter 1-2-tapet for PSV Eindhoven.

Så spørs det hvem som har rett.

- Det lukter hele veien at alle som har en avgjørende stemme, allerede har bestemt seg for hva de mener. De venter bare på at en sesong som mer og mer ligner et mareritt, skal ta slutt slik at de kan starte på nytt - med en ny trener, skriver Adresseavisens kommentator.

Og mener at By Rise er enda nærmere stupet etter onsdagens kamp.

- Åpenbar løsning
Selv ønsker By Rise et klart svar på om han er ønsket neste år.

- Du trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det hadde vært godt med støtte, og fint med en avklaring, sa han til Adresseavisen sent onsdag kveld.

Så spørs det om den blir som han ønsker, eller som avisene mener å vite.

- Løsningen på problemet er åpenbar. Neste steg er å ta en telefon til Fredrikstad. Til en mann med etternavn Eggen, avslutter Aftenpostens kommentator.

Bør RBK gå for en ny trener? Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere