- Møter aldri en så god spiller som Scholes

Foto: Montasje Vegard Grøtt / NTB scanpix/ Afp

Magnus Wolff Eikrem er ikke i tvil.

04.10.12 10:56

MOLDE (Nettavisen): Det er et ungt Molde-lag som torsdag møter tyske Stuttgart i Europaligaen. Moldes midtbanestrateg Magnus Wolff Eikrem mener spillerne har mye å leve opp til mot bundesligalaget.

- Vi må vise at vi kan spille slik som etter en halvtime mot FC København, at vi kan spille sånn i en hel kamp. Vi er mange unge spillere som er ivrige etter å lære, men Europaligaen handler jo også om å få gode resultat. Når man møter spillere som spiller på et veldig høyt nivå, så kan man forhåpentligvis plukke opp en ting eller to av dem, som kan hjelpe oss, forteller Magnus Wolff Eikrem til Nettavisen.

Det er spesielt én spiller Wolff Eikrem gleder seg til å møte på torsdag. Danske William Kvist kom til Stuttgart fra nettopp FC København i fjor. Wolff Eikrem gleder seg til å teste seg mot «den beste midtbanespilleren i Skandinavia».

- Personlig, hvis jeg får spille i morgen, vil det bli artig å få møte Kvist. Han er blant de beste midtbanespillerne i Skandinavia, om ikke den beste. Det blir spennende å se hvordan jeg kan hamle opp med ham. Han er en fantastisk god fotballspiller.

Manchester United
Magnus Wolff Eikrem spilte for Manchester United fra 2006 til 2011. Der både spilte- og trente han med verdensstjernene til storklubben. Spesielt trekker han frem midtbanestjernen Paul Scholes.

- Jeg har spilt en del landskamper, og vet hvor gode de beste spillerne i Europa er. Men jeg kommer aldri til å møte en spiller som er like god som Paul Scholes, sånn er det.

Selv så han mange av Champions League-kampene som Manchester United spilte på Old Trafford. Wolff Eikrem gleder jeg veldig til å få oppleve noe av det samme på Aker Stadion.

- Jeg gleder meg til å spille Europaliga. Jeg satt og så på Magne (Hoset) og Daniel (Berg Hestad) da de spilte Champions League, og dette er noe jeg har drømt om allerede siden den gang. Når det er flomlys og vått i gresset, da er det noe spesielt, og slik var det alltid på Old Trafford også, avslutter Magnus Wolff Eikrem til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Vi kan slå hvem som helst
Den tidligere United spilleren håper laget kan stå frem fra sin beste side mot fysisk sterke tyskere. Det vil si mye om hvor gode Molde faktisk er, mener han.

- Stuttgart er en stor klubb og har et stort navn i Tyskland, men jeg håper at vi kan vise at vi kan spille på høyde med dem, og vel så det. Jeg vet ikke hvem av Stuttgart og Basel som er best, men vi viste det i kampene mot Basel at vi kan være med og slå hvem som helst.

På søndag vant Molde 4-3 hjemme mot Stabæk. Å slippe inn tre mål mot tabelljumboene var neppe betryggende for romsdalingene, men Wolff Eikrem vil heller trekke frem det positive i den kampen, før møtet med Stuttgart.

- Vi velger å se på at det er positivt at vi scorer fire mål, for det er en stund siden vi har gjort. Dersom vi scorer fire mål og har samme trøkk i boksen som sist, så er det ikke mange som kan slå oss.

Tyske landslagsspillere
I stallen har Stuttgart spillere som Serdar Tasci og Cacau, som begge spilte VM i Sør-Afrika for Tyskland i 2010. I tillegg har man den bosniske landslagsspilleren Vedad Ibiševi¿ på topp. Bosnieren, som blant annet har spilt for Paris Saint-Germain, har scoret 9 ligamål på 19 kamper for Stuttgart etter overgangen fra Hoffenheim i januar.

Magnus Wolff Eikrem mener det er viktig at spillerne tar ansvar i torsdagens kamp, også de som ikke starter. Selv vil han være med på å dominere kampen.

- Jeg håper at alle vil være den spilleren som går foran i krigen. Til og med dem som sitter på benken blir viktig i morgen. De må kunne komme inn og gjøre en forandring. Jeg har alltid lyst til å være med å bestemme hvilken kamp det skal utvikle seg til å bli.

PS: Kampen mellom Molde og Stuttgart har kampstart klokken 21.05 torsdag kveld, og den kan du naturligvis følge i vårt livesenter NaLive.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.