*Nettavisen* Sport.

- Motiverende å være i tankene til NFL-klubber

TRENER FOR FULLT: Håvard Rugland trener på heltid for å bli NFL-spiller.

TRENER FOR FULLT: Håvard Rugland trener på heltid for å bli NFL-spiller. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Jo mer jeg ser av dette, jo mer har jeg lyst til å klare det, sier Håvard Rugland etter møtet med klubbledelsen i Detroit Lions.

Det er ikke mer enn 32 lag i National Football League (NFL) og det er ikke mer enn én kicker i hvert lag. Nåløyet er ekstremt trangt, spesielt når du kommer fra Ålgård i Norge og vokser opp med vanlig fotball.

Håvard Rugland er likevel fast bestemt på å få en av disse 32 kickerjobbene i NFL. Denne helgen er han i London i England, hvor han har møtt Detroit Lions, hvor han tidligere har vært på prøvespill.

Der har han hilst på sine gamle lagkamerater og hatt møter med manager Martin Mayhew og hovedtrener Jim Caldwell.

- Det er selvfølgelig motiverende å vite at du er i tankene til NFL-klubber. Det tar jeg som movitasjon. Jo mer jeg ser av dette, jo mer lyst har jeg lyst til å klare det, sier Håvard Rugland til Nettavisen.

- Vi snakket bare generelt om hva jeg driver med for tiden og om hvordan jeg ligger an. Jeg kjenner manageren fra før av, mens jeg møtte headcoachen for første gang nå.

Detroit Lions-fansen har ropt etter Håvard Rugland, også kjent som "Kickalicious", hele sesongen. Laget har hatt store problemer på kickerfronten og har allerede kastet ut to spillere som ikke klarte å levere godt nok. Nå er det Matt Prater som har jobben, men han har ikke mer enn 50 prosent uttelling etter to kamper.

Klubbledelsen har fått med seg at fansen roper på Kickalicious.

- Jeg fikk et par kommentarer på at det hadde vært snakk om det, men det er vel ikke først og fremst Prater som har vært problemet. Selv om han ikke har hatt en superstart, vil de nok gi ham en sjanse til. Men det var noen spillere som sa at de hadde savnet meg hittil i sesongen, forteller Rugland.


Han opplever møtet med klubbledelsen som positivt, og føler at manager Mayhew og trener Caldwell var interesserte i samtalen og ikke kun gjennomførte den for høflighetens skyld.

- Jeg satte pris på å bli invitert til trening, og følte at de hørte etter da jeg snakket, for å si det sånn. Samtidig har de en god kicker i Prater. Hva de legger i dette møtet, er det vanskelig å si, erkjenner Rugland.

Han gleder seg til kampen mellom Detroit Lions og Atlanta Falcons på Wembley stadion søndag. Deretter går turen hjem til Norge igjen, for å trene videre mot drømmen om en kickerjobb i NFL.

- Jeg har stor tro på at jeg skal få noen muligheter til å vise hva jeg kan. Det gjelder å være klar når sjansen byr seg, avslutter Håvard Rugland.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.