*Nettavisen* Sport.

- Mourinho får sjefsjobben

Foto: Scanpix/AP

Og takker han ja, vil Englands nye landslagssjef tjene 67 millioner i året.

09.12.07 09:17

Dermed vil José Mourinho bli verdens best betalte fotballsjef.

Den tidligere Chelsea-manageren skal ha blitt tilbudt jobben som Englands nye landslagssjef lørdag, melder avisen Daily Mail .

Han ble fløyet inn til London i privatjet fredag kveld for å delta i hemmelige møter.

300 millioner kroner
Direktør for det engelske fotballforbundet (FA), Brian Barwick, skal ha gått med på en avtale som sikrer Mourinho eventyrlige seks millioner pund i året - eller nærmere 67 millioner kroner. Hele avtalen strekker seg over fire og et halvt år. Dersom Mourinho blir tiden ut - i motsetning til sparkede Steve McClaren - vil han tjene over 300 millioner kroner.

Portugiseren vil i så fall sette Storbritannias andre fotballprofiler i skyggen:

Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson tjener til sammenlikning 39 millioner kroner i året.

Kun storspillere som John Terry og Michael Ballack tjener mer - med over 1,5 millioner kroner i ukeslønn.

Chelsea-suksess
Englands fotballfans håper nå at Mourinho vil gjenopprette nasjonens ære - etter den smertefulle exiten fra EM-kvalifiseringen.

I løpet av tre seonger som Chelsea-manager, sørget Mourinho for at laget vant Premier League to ganger, ligacupen to ganger og FA-cupen én gang.

Forrige måned mislyktes England i å nå neste års EM, da de ble slått 3-2 av Kroatia hjemme på Wembley. Samtidig måtte trener Steve McClaren takke for seg .

- Jeg har snakket med José. Vi holder fingrene krysset for at det blir noe av. Jeg vet at alle spillerne på Englands landslag vil ble overbegeistret, sier en kilde til Daily Mail.

- Han er drittlei av ikke å gjøre noen ting. Men dette er ikke et hvilket som helst landslag og hvilken som helst jobb. Han vil i så fall ikke bli en tradisjonell landslagssjef, sier Mourinhos talsmann Eladio Parames.

Hovedpersonen selv har foreløpig ikke bekreftet at noen avtale er på plass.

- Hvorfor ikke?
Da britisk presse fredag konfronterte han med ryktene hjemme i Portugal, svarte han:

«Hvorfor ikke?», med et skuldertrekk.

Han fortalte pressen at han egentlig hadde planlagt en tur til London for å «treffe venner og gjøre julehandel», men måtte utsette turen på grunn av spekulasjonene:

- Ingen ville trodd på den egentlig grunnen for besøket. Så for å dempe spekulasjonene har jeg valgt ikke å dra og heller bli hjemme. Se på været, det er nydelig, sa Mourinho til Sky Sports tidligere fredag.

Ifølge Daily Mail satte han seg likevel på flyet noen timer senere.

Etter at intervjuet med Sky Sports var over, skal Mourinho heller ikke ha lagt skjul på at han kunne tenke seg jobben:

- Å være Englands landslagssjef er en stor jobb, og det er en stor jobb jeg vil ha.

Det engelske fotballforbundet skal imidlertid være noe bekymret både over at Mourinho lett kan få en annen lukrativ jobb, og fordi han har et rykte på seg for å være vanskelig å ha med å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.