*Nettavisen* Sport.

- Mourinho kunne startet opptøyer

Foto: (AP/Scanpix)

Fjerdedommeren som viste Jose Mourinho på tribunen, fryktet at Jose Mourinhos oppførsel i ligacupfinalen ville føre til opptøyer på tribunen.

01.03.05 13:05

Chelseas manager ble utvist etter at londonlaget utlignet til 1-1 gjennom et selvmål av Steven Gerrard. Mourinho holdt pekefingeren foran munnen som et «hold kjeft»-signal mens han beveget seg mot Liverpool-fansen.

Mourinho forklarte etter kampen at han henvendte seg til engelske journalister, ikke fansen. Fjerdedommer Phil Crossley mener hensikten ikke er like relevant som reaksjonen han forårsaket.

Ble utvist
- Liverpool-fansen ble opprørt. Det er min oppgave å sørge for at Mourinho holder seg innenfor det tekniske området, men han var ti-femten meter nedenfor streken, og det er ikke akseptabel oppførsel, sier Crossley til The Sun.

- Uansett hva gesten betydde, kunne den misforstås og reaksjonen fra Liverpool-fansen beviste det, mener fjerdedommeren. Crossley fryktet opptøyer.

Portugiseren ble bedt om å forlate området.

- Det virket som at han trodde han bare ble bedt om å oppføre seg ordentlig. Han gikk for å sette seg, men jeg sa til ham «beklager, du må forlate området». Jeg hadde ingen problemer med ham etter det.

Skriftlig forklaring
Crossley ble faktisk imponert over hvordan Mourinho taklet bortvisningen.

- Han aksepterte det med stil, og det var ingen fiendtlighet. Han var svært rolig og behersket og gikk grasiøst vekk, sier Crossley.

Det engelske forbundet har bedt om å få en skriftlig forklaring av Chelseas manager. Jose Mourinho er også i UEFAs søkelys etter at han nektet å delta på pressekonferansen etter Chelseas 1-2-tap for Barcelona i forrige uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.