RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

- Moyes beholder jobben med 9. plass

Sist oppdatert:
United-redaktør tror David Moyes sitter trygt i sjefsstolen på Old Trafford.

Onsdag kveld ble Manchester United-fansen vitne til et skuffende 1-0-tap på Old Trafford mot Everton.

Tapet førte til at den regjerende seriemesteren falt ned til en skuffende 9. plass i Premier League, hele 12 poeng bak serieleder Arsenal.

Ikke uventet er det manager David Moyes, som får gjennomgå i engelske aviser dagen der på. Twitter har også vært aktivt med supportere som har uttrykt sin misnøye med klubbens nye manager.

- Ikke noe krise
Men redaktør for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Dag Langerød, tror Moyes-kritikerne fortsatt må vente lenge før skotten eventuelt må gå.

- Dette snakket om «Moyes ut», tror jeg ikke er noe krise. Jeg tror United kunne ha kommet på 9. plass og likevel ville ikke Moyes ha fått sparken. Dette er et lengre prosjekt. Jeg tror man må snakke to lange år uten noe fremgang før man kanskje vurderer det annerledes, sier Langerød til Nettavisen.

Langerød var, som de fleste United-supportere, svært skuffet etter onsdagens tap, men redaktøren mener klubben ikke nødvendigvis har vært så skuffende som enkelte supportere og kritikere skal ha det til.

- Tapet i går var knalltøft. Jeg var helt tom da scoringen kom og etter kampen. Tom fordi jeg føler at det var ufortjent. United skapte de fleste sjansene og United skapte de største sjansene. Jeg synes de egentlig var ganske positive. Derfor sitter jeg igjen med en stor tomhetsfølelse.

- Men uansett hvor langt nede United-fansen er nå, har klubben kun gått på ett tap siden september. Det har vært for mange poengdelinger og baklengsmål, men det er ikke noe tvil om at vi har blitt bedre. For en uke siden så lekte de med Bundesligaens, per nå, nest beste lag, sier Langerød.

- Flere skeptikere i Norge
Sir Alex Ferguson ga klar beskjed til supporterne om å støtte Moyes da Ferguson ga seg som manager i våres, men allerede nå er det tydelig at flere fans ikke er fornøyd med lagets nye sjef.

Men United-redaktøren opplever at det er flere Moyes-skeptikere blant fansen i Skandinavia enn i England.

- Når vi snakker om United-fansen, er jeg faktisk usikker på om jeg kan dra alle under en kam, fordi jeg har lagt merke til at i England kan det virke som det er mer støtte til Moyes enn det jeg føler det er i Skandinavia, forklarer Langerød.

- Andre managere ville kanskje opplevd å bli buet på etter å ha tapt en slik kamp mot Everton, men Moyes har fortsatt ikke opplevd det. Jeg har inntrykk av at de som går på kamper i England har valgt et utgangspunkt, og det er å gjøre det Ferguson sa; «stand by the new manager», sier Langerød.

- Splittet
I Norge mener imidlertid Langerød at supportere er mer splittet.

- I Norge og Skandinavia er det helt annerledes. Der har jeg inntrykk av at fansen er delt. I tolv kamper nå har det vært ganske rolig fra dem som ikke har helt troen på Moyes. Og så kommer det første tapet siden september, og da kommer kritikken opp på overflaten igjen. Da får man en følelse at fansen er delt, sier United-redaktøren.

Men Langerød sier eventuelle nye supportere kan ha godt av å føle litt motgang. Han mener nemlig det smaker langt bedre med suksess etter å ha opplevd litt motgang.

- Det er en god grunn til at jeg synes Uniteds suksess har vært helt fantastisk de siste 25 årene, fordi selv vokste jeg opp på 80-tallet da United ikke vant noe. Jeg tror det er viktig å fortelle til dem som har kommet inn senere, at når United snur det, og det tror jeg de vil, tror jeg det kommer til å føles enda bedre fordi man har vært gjennom motgang, sier Langerød.

- Det er mest sannsynlig for sent å ta et seriegull i år, men jeg tror fortsatt at David Moyes kommer til å snu dette, sier Langerød.

Nå venter Newcastle i neste kamp for Manchester United. Kampen kan du følge i Nettavisens livesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere