RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Moyes får sparken

Manchester United's skotske manager David Moyes under  UEFA Champions League kvartfinalen mot Bayern München.
Manchester United's skotske manager David Moyes under  UEFA Champions League kvartfinalen mot Bayern München. Foto: Christof Stache (Afp)
Sist oppdatert:
Får sparken etter Everton-tapet, melder engelske medier.

Flere engelske medier melder mandag at Manchester United-manager David Moyes får fyken, etter eiernes ønske. Tapet mot Everton skal ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over, ifølge både The Guardian, Telegraph ogDaily Mail

Velrennomerte The Guardian omtaler David Moyes som en «levende død» mann på Old Trafford. At United tapte 2-0 mot Everton skal for eierne ha vært det avgjørende støtet som bekreftet at Moyes ikke lenger burde ha forpliktelser til klubben. Det ser nå ut til bare å være et spørsmål om tid før avgjørelsen om å la manageren gå blir tatt, skriver avisen.

Supporterlederen litt overrasket
Leder i den skandinaviske supporterklubben til Manchester United, Bård Skaar Viken sier til Nettavisen at han ikke er overrasket over den mulige sparkingen, men at tidspunktet kan virke litt merkelig.

- Jeg hadde nok trodd man skulle vente til etter sesongslutt, sier han.

Viken mener at dersom ryktene stemmer, og Moyes blir sparket, har det skjedd noe bak kulissene som omverdenen ikke vet om.

- Kanskje det er skikkelig opprør. Flere av spillerne ryktes å ønske seg bort, og da har man lite å komme med som manager, mener Viken.

VIL VEKK: Danny Welbeck er en av spillerne som skal ønske seg bort fra Manchester United, mye takket være David Moyes.

Supporter-lederen er klar på at man ikke skal ta avgangen for gitt før det er kommet noen offisiel uttalelse fra klubben. Han tror likevel at mye nå tyder på at Moyes er ferdig. Hvem som ønskes som erstatter er de samme navnene som media skriver om, Louis van Gaal eller Jürgen Klopp.

- Jeg ønsker en manager med erfaring fra Chamipons League, og da virker Klopp og van Gaal meget spennende.

Var skeptiske
Allerede da Moyes ble ansatt i United, i fjor sommer, var det grupperinger blant United-fansen som var misfornøyde. Eierne og ledelsen i klubben har likevel støttet skotten, som visstnok ble håndplukket av sin forgjenger, sir Alex Ferguson.

- Om han sparkes nå før sesongslutt, så må det sies å ha vært en feil ansettelse, sier supporterlederen til Nettavisen.

Hovedgrunnen til manges skepsis lå i at han ikke hadde ledet noen skikkelig toppklubb før. Og overgangen fra Everton har virkelig vært tung for Moyes. Laget ligger på en sjelden svak syvendeplass i Premier League, og er ute av alle cuper. En Community Shield-seier mot Wigan i sesongen første kamp, er omtrent det eneste positive United-fansen kan ta med seg fra 2013/2014.

Skulle sitte lenger
Nok skal altså være nok også for de mest trofaste blant de røde djevlene. Sesongen har bydd på store skuffelser for den ellers seiervante klubben, og etter å ha vunnet kun halvparten av de ti siste Premier League-kampene har det vært usikkert om Moyes virkelig kan bringe United tilbake i det gode selskap. Stortapene for Manchester City og Liverpool har vært ekstra ille for fansen.

Det har tidligere vært spekulert i at Moyes skal få sitte ut sesongen, og at klubben skal evaluere etter det. Nå ser det likevel ut til at eierne har fått mer hastverk.

Hovedbekymringen til eierne, Glazer-familien og visepresident Ed Woodward, er hvor dårlig laget har spilt gjennom sesongen med Moyes, og hvor liten fremgang laget har hatt. Spørsmålet er nå om han er rett mann til å få laget på rett kjøl.

Daily Mirror skriver at Ryan Giggs kan bli United-manager ut sesongen dersom ledelsen bestemmer seg for å gi Moyes fyken allerede nå.

Ellers nevnes navn som Louis van Gaal og Jürgen Klopp som mulige arvtakere på permanent basis på Old Trafford.

Jan Åge Fjørtoft melder mandag kveld at ifølge hans kilder i Tyskland er det ingen mulighet for at Klopp reiser fra Dortmund på nåværende tidspunkt.

Nettavisen følger saken og oppdaterer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere