*Nettavisen* Sport.

- Moyes lider ikke samme skjebne som McGuinness

Foto: Ian MacNicol / AFP / Peter Byrne / Pa Photos / NTB scanpix

Blir neppe den moderne utgaven av Wilf McGuinness.

09.01.14 07:30

Selv om David Moyes sliter i debutsesongen som Manchester United-manager, er det lite trolig at skotten ender opp som en moderne utgave av Wilf McGuinness.

Det mener visestyreformann Sean Bones i Manchester United Supporters Trust (MUST). Til tross for flere svake resultater og prestasjoner denne sesongen, føler han seg sikker på at Moyes' framtid på Old Trafford ikke står i fare.

- Hovedproblemet er ikke valget av manager, men en manglende investering i laget. Klubber som Real Madrid, Barcelona og Bayern München er eid av supporterne, der inntektene blir pumpet tilbake for å forbedre laget og sørge for at stallen er stor og god nok, sier Bones til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi er blitt et ordinært lag med ordinære resultater. Selv om flere ikke liker det, tror jeg ikke manageren er i fare for å miste jobben sin. Moyes opplever ikke samme press fra Ferguson som det Wilf McGuinness hadde fra Sir Matt.

Paralleller
Moyes tok i fjor sommer over etter Alex Ferguson, som ga seg som United-sjef etter 26 troférike år. Tirsdag satt Ferguson på tribunen og så United-spillerne gå skuffet av banen etter 1-2-tapet for Sunderland i første semifinaleoppgjør i ligacupen. For første gang siden 2001 sto rødtrøyene med tre nederlag på rad.

Bildene av 72-åringen på Stadium of Lights ga minner tilbake til da managerlegenden Matt Busby nærmest satt over skulderen til arvtakeren McGuinness. Etter hvert som han sviktet med å levere resultater, fikk McGuiness til slutt sparken 2. juledag 1970. Busby tok steget ned igjen fra direktørboksen og var tilbake i managerstolen på Old Trafford.

Elleve poeng bak
Få, om noen, tror på en reprise der Ferguson gjør comeback. Etter tirsdagens tap sa Moyes at Ferguson ikke har gjort annet enn å støtte ham siden han tok over.

Manchester United ligger på sjuendeplass i Premier League. Den regjerende seriemesteren er elleve poeng bak serieleder Arsenal, mens det er fem poeng opp til fjerdeplasserte Liverpool på den siste plassen som gir mesterligaspill.

Moyes' mannskap møter lørdag Swansea for annen gang på én uke. Sist helg slo waliserne ut United av FA-cupen etter 2-1-seier på Old Trafford. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.