- Mueller ble lagt i bakken

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Basketak i Berlin skal ha vært grunnen til at assistenttreneren sa opp.

15.01.10 23:35

Tidligere trener for skøytelandslaget, Peter Mueller, skal ha blitt så rasende da han fikk vite at Maren Haugli ville rapportere sex-trakkaseringen i Berlin, at han prøvde å oppsøke Haugli på hennes eget hotellrom.

Mueller ble imidlertid stoppet av sin egen assistenttrener, Arne Skuterud, som deretter valgte å slutte i sin stilling i skøytelandslaget.

Det skriver NRK på sine nettsider.

Flere episoder
- Jeg og Peter Mueller har hatt visse kjøreregler som vi hadde satt opp på forhånd og at de skulle gjennomføres. Noen av de kjørereglene ble brutt i Berlin, sier Skuterud.

Han vil imidlertid ikke kommentere på hvilken måte dette skjedde, men sier han vil forklare detaljene i en eventuell rettssak.

Ifølge en rapport skal Arne Skuterud ha måttet stoppe Mueller, som var på vei inn til Maren Hauglis hotellrom for å hindre henne i å rapportere sex-trakkaseringen til skøyteforbundet.

Rapporten fra Haugli førte som kjent til at Mueller til slutt fikk sparken fra skøytelandslaget, men forbundet kjenner til flere episoder som fant sted i Berlin.

- I tillegg kan jeg bekrefte at vi har mottatt en rapport fra Arne Skuterud, sier skøytepresident Vibecke Sørensen til NRK.

Tilbakeviser påstandene
Peter Muellers advokat, Christian Stang Våland, tilbakeviser påstandene.

- Mueller fikk forelagt seg enkelte spørsmål i tilknytning til den rapporten, og han forklarte at den assistenttreneren aldri hadde hatt noe basketak med Mueller. Mueller har aldri hatt noe ønske om å skulle skade noen av sine skøyteløpere, sier advokaten.

- Ikke tilstede
Til Aftenposten sier advokat Christian Stang Våland at Skuterud ikke en gang var i Berlin da uttalelsene falt, men kom flere dager senere.

Tidligere denne uken kom det fram at Peter Mueller mener omstendighetene rundt situasjonen som endte med at han fikk sparken fra skøytelandslaget, var en ren konspirasjon fra forbundets side.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag