- Muellers sjefer burde tatt ansvar

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)

- Peter Mueller er den han er, sier Maren Haugli, som mener skøyteforbundet må ta mye av ansvaret for bråket i fjor høst.

08.05.10 12:46

Torsdag ble det kjent at Maren Haugli fortsatt velger å ikke være en del av det norske skøytelandslaget.

- Det er to sentrale grunner til at jeg velger å takke nei til å være med i forbundets treningsgruppe. Det ene er at rammebetingelsene for å drive toppidrett er altfor dårlige. Det andre er et dårlig tillitsforhold til enkelte personer i forbundsledelsen, sier Maren Haugli til Ringerikes Blad da.

Nå tar 25-åringen bladet ytterligere fra munnen, og forteller at den beryktede episoden under en middag i Berlin i oktober - der tidligere landslagstrener Peter Mueller skal ha kommet med trakasserende bemerkninger mot Haugli, og som førte til at amerikaneren til slutt måtte forlate jobben - ikke var den eneste gangen hun etterlyste tiltak fra forbundet.

- Peter er en fargerik person, han er den han er, men jeg undres hvor lederne rundt var hen. De visste hvordan jeg opplevde ting, likevel lot de det gå som det gjorde, sier Haugli til VG.

- Min oppfatning er at det har vært forskjell på oss som har stått utenfor landslaget, og de som har vært innenfor. Det har jeg sagt ifra om, forklarer hun.

Haugli mener det er leit at forbundet ikke ville ta tak i forholdene, noe som etter hvert førte til at saken eksploderte i media - og Peter Mueller måtte gå av som landslagssjef.

Les også: - Jeg ba aldri om at han skulle bli sparket

- Peter hadde jo noen sjefer. Jeg har vært trent av ham og gått fort før. Jeg har også gitt tilbakemelding på når han fungerte best som trener, det var når noen holdt ham i tøylene, for å bruke et slikt uttrykk, sier Haugli til VG.

I pressemeldingen som ble sendt ut på torsdag ble det gjort klart at Håvard Bøkko, som hadde Peter Mueller som personlig trener under OL i Vancouver, har bestemt seg for å fortsette på skøytelandslaget.

Maren Haugli på sin side fortsetter altså utenfor landslaget, med Hans Trygve Kristiansen som trener.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.