RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mulig å kjempe om medaljer

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ann Kristin Flatland (27) blir enda mer offensiv på jaktstarten.

WHISTLER (Nettavisen): Hun var ikke klar over det da, men bommen på det midterste skuddet i den stående skuddserien, kan ha kostet Ann Kristin Flatland medaljen på OLs første konkurransedag.

I mål var hun nemlig bare 23,2 sekunder bak bronsevinnende Marie Dorie. Altså omtrent den tiden det tar å gjennomføre en strafferunde i den kanadiske fjellheimen.

- Det var ikke mange millimeter. Det var kant ut, men det er også bom og da får jeg ni treff i dag, sier Flatland til Nettavisen.

Fire sprinter, fire bom
Jenta fra Vik i Sogn er ganske godt fornøyd med lørdagens dagsverk. På tre sprintkonkurranser etter jul, har hun pådratt seg én strafferunde hver gang.

Og da verken Tora Berger, Gro Marit Kristiansen eller Liv Kjersti Eikeland var i nærheten – leverte 27-åringen en godkjent løp med 10.-plassen sin.

- Tenkte du: Der røk medaljen?

- Nei, jeg tenkte ikke på det. Det var to andre (sølvvinner Magdalena Neuner og gullvinner Anastazia Kuzmina) som skjøt én bom og de havnet på toppen. Alt er mulig. Jeg har sagt at om jeg klarer å skyte fullt og gå godt på ski, så har jeg et godt håp om være med i toppen. Hadde jeg skutt fullt hadde jeg vært nærmere pallen.

Gunstig utgangspunkt
Tirsdag går hun ut 34,1 sekunder bak overraskelsen Kuzmina under jaktstarten. Der er målet å angripe fra start og spesielt på de to stående seriene.

- Hva tror du om mulighetene på jakstarten?

- 30 sekunder opp? Og det er fire skytinger: Jo, da er mulighetene gode til å klatre videre oppover.

- Mulighetene er gode til..

- Ja, det er muligheter til å klatre seg oppover på lista og kjempe om medaljer. Det er fullt mulig. Det er 20 skudd. Jeg har tenkt til å prøve og være enda mer offensiv på stående. Jeg tror det er enda viktigere på jaktstarten.

PS! Verken Gro Marit Istad Kristiansen eller Liv Kjersti Eikeland får gå jaktstarten etter at de ble henholdsvis nummer 66 og 70 på sprinten. Tora Berger endte til slutt på en 33.-plass, 1.46,5 bak vinneren.

Få OL-nyhetene før alle andre

Vi fulgte sprinten live:

8199

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere