RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Mulig å rette på alt

Sist oppdatert:
Line Jahr vil ha revansj etter skuffende hopping på hjemmebane.

Norske hoppjenter tar mål av seg til å være blant de beste i verden, men lørdagens kontinentalcuprenn i Vikersund ble ingen suksess.

Man må ned til 12.-plass på resultatlista for å finne beste norske jente, som var Line Jahr. Skuffende for jenta som innledet sesongen med en tredjeplass i Rovaniemi tidligere i uka.

Jahr landet på 104,5 meter i første omgang, men slo dessverre av fem meter i andrehoppet.

- I dag hadde ikke jeg dagen, erkjenner hun overfor Nettavisen.

Teknisk trøbbel
Jahr har samtidig ingen problemer med å peke på hva som gikk galt. Og det handler om sittestillingen i tilløpet. For å gjøre en lang historie kort, sliter hun med vinkelen i ankelleddet og havner for mye på tærne i satsøyeblikket. Dermed blir det ikke nok kraft i tråkket.

- Hvor mye er det mulig å rette på til søndagens renn?

- Det er mulig å rette på alt. Jeg skal ta revansj, det lover jeg, sier Line Jahr til Nettavisen.

Silje Spakehuag ble nummer 18, Anette Sagen 21, Gyda Enger 23 og Jenny Synnøve Hagemoen nummer 30. Maren Lundby og Synne Steen Hansen kom ikke til finaleomgangen.

Suveren Iraschko
Seieren gikk til Daniela Iraschko fra Østerrike, som er verdens beste hopper for tiden. Iraschko landet på 115 meter i første omgang, og klinte til med hele 119,5 meter da det hele skulle avgjøres.

Line Jahr er mektig imponert.

- Uansett hvor bra jeg hopper nå, klarer jeg nok ikke 119,5 meter nå. Det har jeg ikke inne. Når Iraschko får det til sånn, er hun i en klasse for seg, erkjenner Jahr.

USA tok de øvrige plassene på pallen. Sarah Hendrickson kom på andre, mens regjerende verdensmester Lindsey Van ble nummer tre.

Se resultatene her

Etter tre renn, leder Daniela Iraschko kontinentalcupen sammenlagt. Deretter følger tre amerikanske jenter, mens Line Jahr er nummer fem.

Se stillingen her

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere