*Nettavisen* Sport.

- Mutter’n er nervøs

Foto: Anders Skjerdingstad (TV 2 Nettavisen)

Drømmen blir sann for Tom Hilde (18). Torsdag flyr han mot 200 meter i Planica.

12.03.06 17:43

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Før fredagens renn på Lillehammer hadde han knapt tenkt tanken. Søndag ettermiddag fikk han beskjed om at han er tatt ut på det norske laget til verdenscupavslutningen i mammutbakken i Planica.

- Hvis Tom har lyst, får han hoppe. Selvfølgelig, sier sportssjef Clas Brede Bråthen etter søndagens skuffende norske innsats i Holmenkollen.

Sigurd Pettersen trakk seg fra det norske skiflygingslaget umiddelbart etter at han landet på 111 meter i sitt andre Kollen-hopp.

- Jeg har ikke noe i Planica å gjøre. Jeg hopper ikke godt nok, fastslår Pettersen.

- Blir dritmoro
18-åringen Tom Hilde hoppet ikke i det hele tatt i Holmenkollen, etter at han misset i lørdagens kvalifisering i den spesielle bakken. 19. plassen på Lillehammer var imidlertid nok til å overbevise Mika Kojonkoski og Clas Brede Bråthen.

Og Bråthen trenger ikke å bekymre seg for juniorens lyst.

- Jeg er veldig klar. Dette blir dritmoro, sier Tom Hilde til TV 2 Nettavisen like etter at han fikk beskjed om uttaket.

- Tør du?

- Selvfølgelig tør jeg.

Nervøs mamma
Tom Hilde tror ikke engang han kommer til å være nervøs.

- Men mutter’n kommer til å være nervøs. Hun er alltid nervøs når jeg hopper, uansett hvor stor bakken er.

Første mistanke om at det kunne gå mot Planica-tur fikk 18-åringen da han leste Clas Brede Bråthens uttalelser til TV 2 Nettavisen etter rennet på Lillehammer.

- Jeg mener hoppinga til Tom her på Lillehammer viser at han sannsynligvis er moden for en så stor oppgave. Men det blir det opp til Mika Kojonkoski og de andre trenerne å vurdere, sa hoppsjefen der.

Rekord for fall
Nå handler alt om å hoppe langt på ski. Hilde aner ikke hva han kan forvente. Men persen på 137 meter fra Oberhof henger sannsynligvis i en tynn tråd i bakken der Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord med 239 meter i fjor.

Sammen med Tom Hilde, reiser Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen, Lars Bystøl, Henning Stensrud og Anders Bardal til Planica

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.