*Nettavisen* Sport.

- Mye av æren må forsvaret få

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Stavangers nye keeperhelt toner ned egen rolle i lagets forvandling.

08.04.13 08:58

JORDAL (Nettavisen): Henrik Holm (22) har mottatt bestemannspremie for innsatsen i begge de to siste NM-finalene. Både i Stavanger torsdag og i Oslo lørdag endte møtene med 4-1-seirer til Oilers.

- Jeg er kjempeglad for at jeg fikk sjansen. Jeg prøvde bare bygge videre på det jeg gjorde i den forrige kampen. Man må bare gjøre det beste ut av det for hver kamp, og så er det selvfølgelig ekstra godt med seier, sier Holm til Nettavisen.

Etter en marerittstart for Stavanger i den første finalen, som bød på fem baklengsmål på de to første periodene, ble Holm kastet inn for å stenge buret den avsluttende perioden. Det gjorde Fredrikstad-gutten.

Ytterligere to kamper og seks perioder senere har Holm og de bakre rekkene hos Oilers virkelig fått orden på samspillet. Seriemester Vålerenga har kun laget to mål i løpet av to hele kamper og 120 minutter med ishockey.

Sterk statistikk
Holm har måttet finne seg å være andremålvakt for Oilers det meste av sesongen. Landslagsmeriterte Ruben Smith har lagt beslag på keeperposisjonen i de aller fleste kampene både i serien og i NM-sluttspillet.

Om en ser på statistikkene til Norges ishockeyforbund er det likevel ingen tvil om at Henrik Holm vet hvordan man stopper skudd. En redningsprosent på 91,8 på 17 seriekamper, og hele 97 prosent på de tre finalekampene bekrefter dette.

Plutselig virker det som det er andremålvakten som stiller først i køen. En ny sterk forestilling av Holm på Jordal lørdag viste dette.

Takker lagkompisene
To bestemannspriser og storspill i årets viktigste kamper får likevel ikke 22-åringen lette fra isen.

- Mye av æren må forsvaret ha nå. I denne kampen fikk ikke de tjue skudd på mål engang. Defensivt spilte vi helt fantastisk her. Vi har pleid å bli herja med på Jordal tidligere, men dette var en kjempekamp av hele laget. Det var en glede å stå bak der, konstaterer Oilers-målvakten.

Han legger ikke skjul på at det var deilig å bli kvitt bortebanespøkelset som har plaget Stavanger mye i møtene med Vålerenga. Den unge burvokteren er likevel forsiktig med å utrope Oilers som gullfavoritter i NM også i år.

- Det er helt åpent, men hvis vi spiller som vi gjorde her, så blir det veldig vanskelig for dem, sier Henrik Holm til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.