RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

- Mye takket være Therese at jeg fortsatt holder på

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen har vært på flyttefot, men holdt seg i nærheten av Therese Johaug.

LOM (NTB): I slutten av mai overtok Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg nøklene til sin nye villa i Holmenkollen i Oslo.

Huset ligger omkring tre kilometer unna leiligheten de har bodd i.

- Det skal bli deilig med litt mer plass, sier Bjørgen om de nye 163 kvadratmeterne som venter i Torleif Haugs vei.

Det er Fred Børre Lundberg som eier leiligheten de nå har lagt ut for salg. Huset har de kjøpt sammen.

- Og prisen?

- Det vil jeg helst ikke ut med, ber Bjørgen.

Det er imidlertid en ulempe med flyttingen. I dag bor hun omkring 200 meter unna Therese Johaug. Nå blir treningsvenninnen lenger unna.

Det var i fjor at Johaug flyttet inn i nabolaget til Bjørgen og Lundberg. Bjørgen kan ikke få fullrost treningskameraten.

- Jeg er 33 år og i en alder hvor det ikke alltid er like lett å motivere seg. Men man kan ikke la være å bli smittet av den gutsen og gløden Therese legger for dagen. Det er mye takket være henne at jeg fortsatt driver på, smiler Bjørgen.

Trener med Kalla også
De norske og svenske utøverne har ikke mye å skjule. Også denne gang følger svenske Charlotte Kalla med på de norske treningsøktene.

- Vi lærer jo av hverandre, og Charlotte er en utrolig bra skiløper som jeg stadig plukker opp et og annet av, sier Therese Johaug, som nettopp har hatt Kalla på slep under formiddagsøkten på Sognefjellet onsdag.

Det er i første rekke Marit Bjørgen og Therese Johaug som går med den svenske konkurrenten.

- Hun er jo knallbra i skøyting, så det er klart vi har nytte av dette, sier Johaug.

- Bedre enn deg?

- Jeg har jo tatt gode steg og slo henne flere ganger sist sesong. Men jeg vet hva hun er god for, og vi trener ganske likt, smiler 24-åringen.

- Hva er forskjellene?

- Ikke mye, som sagt. De går nok hardere enn oss i høyden. Dessuten trener de enkelte økter på egen hånd. Selv når de er på samling, forklarer Johaug. (©NTB)

Frykter ikke ukjente OL-løyper
Verken Therese Johaug eller Marit Bjørgen har sett de knallharde OL-løypene som venter i russiske Sotsji til vinteren. Det bekymrer ikke i det hele tatt.

– Vi lar oss ikke stresse. Det er viktig at vi ikke gjør dette vanskeligere enn det er, sier Therese Johaug, mens Marit Bjørgen nikker bifallende der de sitter side om side oppe i annen etasje på landslagets nye smøretrailer.

Langrennslagene befinner seg i disse dager på Sognefjellet i forbindelse med den årlige sommersamlingen på snø. I år kan dette være enda mer midt i blinken, enn tidligere.

Sognefjellshytta ligger på omkring 1400 meter over havet. Det er det samme som OL-løypene i Sotsji. I tillegg er også snøforholdene – med fuktige forhold – ganske likt det som kan møte dem i Russland.

Sotsji ligger ikke langt fra Svartehavet og er kjent for sine stadige fønvinder og værskifte vinterstid.

Som vanlig
De to prøver å la OL-forberedelsene bli som en helt vanlig greie. De er begge opptatt av at man ikke skal kave seg opp unødig.

- Det som er viktig, er at vi ikke begynner å gamble nå. Det er ingen vits i å gjøre noen dramatiske forandringer, sier Johaug.

Med de resultatene de to har hatt de siste sesongene er det lett å forstå.

Begge har sett opplegget som er planlagt framover. Der får de bekreftet at det ikke ligger noen store overraskelser.

Adresseavisen kunne tirsdag fortelle at man nå kan gå løypene i Sotsji i en simulator i Trondheim.

- Kommer dere til å benytte dere av dette?

- He-he. Dette kjenner vi ikke til, men det kan vi jo ikke utelukke, svarer langrennsyndlingene.

Små forandringer
Tross knallharde løyper og utfordrende forhold, legges det ikke opp til store forandringer i utøvernes forberedelser. Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at han ikke kommer til å endre mye på opplegget fra tidligere år.

- Noe småtteri blir det. Vi kommer nok til å legge flere økter i samme høyde som Sotsji. Men vi reiser ingen omvei for å få til dette. Når vi ligger samlet i høyden, vil vi bestrebe å gjøre unna noen økter på rundt 1500 meter.

Foreløpig vet jentene relativt lite hva som venter. Men en eller annen gang i løpet av sommeren vil Egil Kristiansen legge fram utfordringen.

- Vi har planlagt å legge fram dette i ro og mak, med analyser og det hele. Det vil nok skje i juli en eller annen gang, avslutter treneren med et lurt smil. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere