RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Myhre har spilt seg ut av laget

Foto: Scanpix/Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Ekspertene mener landslagssjef Åge Hareide nå må slippe til en ny keeper.

Thomas Myhre har i årevis vært Norges førstevalg som landslagskeeper.

Les: Slik kan Myhre reise seg

Men etter de to tabbene mot Tyrkia mener flere og flere at Åge Hareide må finne seg en ny førstekeeper.

Ekspertene Nettavisen har snakket med er i hvert fall ikke i tvil. De mener Myhre har spilt seg ut av laget.

Branns sisteskanse Håkon Opdal og Odd-keeper Rune Jarstein er ungguttene som foreløpig ser ut til å være nærmest en plass i Åge Hareides førsteellever - om Thomas Myhre vrakes i den neste landskampen mot Malta i juni.

Nettavisen stilte et utvalg eksperter følgende spørsmål:

1)Bør Thomas Myhre stå mellom stengene i den neste EM-kvalifiseringskampen mot Malta?

2)Mener du at Myhre fremdeles er Norges beste keeper?

3)Hva bør Myhre gjøre for å «komme seg videre» etter tabbene mot Tyrkia?

Her er svarene:

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, landslagsekspert TV 2:

1) - Må jeg svare i dag, så er svaret nei. Myhre har spilt for lite kamper, tydeligvis trent for lite og hatt for mange tabber på landslaget den siste tiden.

2) - Han har vært Norges beste keeper de siste årene - uten tvil. Men jeg er usikker på om han er best nå, i hvert fall når han gjør feil som i kampen mot Tyrkia. Da hadde jeg ment at han også burde stått i mål i den neste landskampen.

3) - Det viktigste for Thomas nå er å se fremover, og komme seg i gang med treningene igjen. Slike tabber glemmer du ikke med det første, men det eneste du kan gjøre er å være fullt fokusert på trening. Jeg husker selv da jeg aktivt og det gikk litt tungt. Da fant jeg gjerne frem noen skryteartikler, som viste at dette ikke er så vanskelig, likevel.

Karl-Petter Løken, landslagsekspert NRK

1) - Det er helt avhengig om han får stå i mål på klubblaget fremover. Han må vise seg frem for å bevise at han fortjener landslagsplassen. Men det er lite sannsynlig han får spilletid i England fremover. Det får han nok først i juli når han kommer til Viking, og derfor mener jeg han ikke bør spille landskamp.

2) - Han er jo normalt helt klart Norges beste keeper. Men det som skjedde mot Tyrkia - og som han har vist i de siste kampene - viser at han kanskje ikke lenger er det. Derfor tviler jeg på om han er Norges beste keeper nå, men han kan jo fort bli det igjen.

3) - Det blir ikke så lett for ham å komme seg over disse tabbene. Det beste rådet jeg kan gi, er bare å stå på på trening og håpe på få spilletid igjen. Så går det av seg selv.

Svein Mathisen, tidligere TV 2-ekspert og påtroppende mediadirektør i Start

1) - Helt klart et «nei» fra meg. Det han viste i de to siste kampene sier sitt. Nå er det på tide å prøve noen nye keepere mellom stengene.

2) - Nei, det er han ikke. Jeg forholder meg til fasiten - de to siste kampene han har spilt. Noe kan være tilfeldig, men ikke når han gjør så mange feil.

3) - Han må stå kamper på minst Tippeliganivå for å komme seg tilbake i form. Det viktigste for ham fremover er å sikre seg spilletid. Myhre er dessuen såpass gammel nå, at tabbene kommer han fort over. Nå må han få spilletid igjen.

Hva mener du? Har Myhre spilt seg ut av laget, eller bør han få fortsatt tillit?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere