*Nettavisen* Sport.

- Nå blir det whisky!

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Trener Gunnar Johansson strålte etter at Stavanger søndag sikret finaleplassen i årets NM-sluttspill.

19.03.06 23:07

STJERNEN - STAVANGER 1-2: - Guttene får lov å ta seg en øl nå. Selv skal jeg kose meg med whisky i kveld, jubler treneren overfor TV 2 Nettavisen etter den svært dramatiske semifinalen i Stjernehallen.

- Den rette Høglund
93 minutter, eller over fire og en halv periode, måtte til for å kåre en vinner i den siste og avgjørende semifinalekampen i Fredrikstad søndag. Og vinnermålet alene var dramatisk nok: Et lompeskudd fra blålinja treffer skøyta til Stjernens Henrik Blomquist og fyker inn bak en utmanøvrert Mathias Gundersen.

- Sånn er det, tilfeldighetene avgjør ofte når kampen varer såpass lenge. Uansett, jeg synes vi fortjener dette, vi forsvarte oss meget godt gjennom hele kampen, sier Johansson.

Nok en gang var Stavangers målvakt Bengt Høglund kampens store profil. Svensken stod som en levende vegg, noe også ett innsluppet mål av over 60 skudd forteller. Nå gleder han seg til å møte Vålerenga i årets NM-finale.

- Jeg kunne heller tenkt meg Storhamar, men det viktigste er tross alt at vi er i finalen. Vi jobber hardt i dag, og ekstra morsomt er det jo å slå ut broder’n, sier han.

For Stjernens Henrik Høglund hadde nok av sjanser til å sende broder Bengt ut av finalespillet, men det ville seg ikke for Stjernenspilleren.

- Det er den rette Høglund som skal spille NM-finale i år, smiler målvakten.

- Ufortjent
I Stjernengarderoben var stemningen mildt sagt laber. Nevnte Henrik Høglund slet med å holde tårene tilbake.

- Det er bittert, jeg har ikke ord. Det føles utrolig tungt akkurat nå, sier han.

Høglund mener at Stavanger tok en ufortjent finaleplass.

- Gudene har langt fra vært med oss i disse semifinalekampene. Vi har ikke lykkes med å få pucken i nettmaskene på tross av drøssevis av muligheter, sier han.

Målvakt Mathias Gundersen mener også at Stjernen var det førende laget.

- Ordet brutalt er vel det nærmeste man kommer. Jeg var sikker på at vi skulle klare dette, men et skikkelig ”drittmål” måtte selvfølgelig avgjøre det hele. Men sånn er det: I så tøffe og tette matcher er det de små detaljene som avgjør, mener målvakten, som etter kampen fikk beskjed av landslagstrener Roy Johansen at han er med i Norges VM-tropp.

- Det er selvsagt morsomt, det. Men akkurat i dette øyeblikk tenker jeg på andre ting.

TV 2 Nettavisen møtte landslagstreneren før forlengelsen startet i søndagens kamp. Johansen var svært fornøyd med det han så på isen.

- Dette er kjempemorsomt. To lag med herlig innsats og tæl, og ikke minst to glimrende målvakter. Rammen rundt kampene er jo også fantastisk, sa Johansen.

Målscorere
Stjernens mål ble scoret av Mark Smith, mens Stavangers første scoring ble satt inn av Christian Dahl Andersen. Juha Kaunasmäki fikk kreditert den andre scoringen, selv om det var Stjernens Henrik Blomquist som satte den i eget mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.