*Nettavisen* Sport.

- Nå er Anders tilbake

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix

Trenerne er ikke i tvil: Anders Jacobsen er tilbake i superformen fra sist vinter.

31.01.08 10:01

GRANÅSEN (Nettavisen): - Det Anders gjorde i dag, var minst like bra som det beste han presterte i fjor. Dette var to av de beste hoppene som er prestert i et norgesmesterskap noensinne.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sparer ikke på superlativene etter Jacobsens oppvisning i storbakke-NM i Granåsen onsdag kveld. Og det var det da heller ingen grunn til. For det smakte fugl av svevene til Jacobsen.

Årsbeste
I første omgang landet han på brutale 137,5 meter – og fikk se 20-tallet av én dommer. Også i andre omgang var han lengst med 135 meter. Seiersmarginen ned til Tom Hilde var på hele 20,5 poeng.

Sjekk NM-resultatene her (ekstern lenke)

- Årsbeste av Anders, konkurransen sett under ett. Nå er han veldig nær ved å være stabil på det nivået han hoppet på i fjor, sier landslagstrener Jermund Lunder til Nettavisen.

Han mener utviklingen har vært gradvis.

- Vi har jo sett det i verdenscupen den siste tiden, poengterer Lunder.

- Kjempebra
Statistikken viser tre pallplasseringer på de fire siste rennene. Jermund Lunder tror seieren kan komme allerede i Sapporo til helgen.

Det vil ikke hovedpersonen snakke om. Men han legger ikke skjul på at den gode følelsen dukker opp stadig oftere. Og at rennet i Granåsen var en foreløpig topp denne sesongen.

- Det var kjempebra, dette her. Men jeg føler ikke at jeg er stabil på nivået fra i fjor. Jeg er ikke i den kjempeflytsonen jeg var i da jeg vant hoppuka, sier 22-åringen til Nettavisen.

Men han bekrefter at spiralen er positiv.

- Jeg føler at jeg er veldig nære ganske ofte nå. Det gir bedre selvtillit. Samtidig er hele laget inne i en veldig positiv trend. Det påvirker meg også, medgir Jacobsen, som sikret seg sin andre kongepokal.

Slo de beste
Og han setter den andre høyere enn den første.

- For det første er det morsommere å vinne i en så stor bakke. Og så var jo alle de beste her, poengterer Anders Jacobsen.

Den påstanden skriver kanskje ikke Bjørn Einar Romøren under på, som sammen med Roar Ljøkelsøy reiste i forveien til Sapporo.

Men Anders Jacobsen satte både Andres Bardal og Tom Hilde på plass. Begge har vunnet verdenscuprenn i år. Og begge var fornøyd med sin innsats. Det sier litt om Jacobsens prestasjon.

Les alt om Ski-NM i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag