RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er det krise

Foto: Claude Paris (Ap/Scanpix)
Sist oppdatert:
Andy Schleck måtte bryte oppkjøringsrittet til Tour de France.

Hele 2012-sesongen har så langt vært en eneste stor nedtur for Andy Schleck.

Formen kom aldri til vårklassikerne og Liege-Bastogne-Liege, slik den pleier å gjøre. Heller ikke i etapperittene har det vært suksess. Paris-Nice ble brutt grunnet sykdom og i Katalonia rundt brøt han sammen med flere andre etter å ha opplevd et fryktelig vintervær.

Les også:- Det har vært en krig her nede

Derfor var det viktig for en av de store favorittene til Tour de France å få mange løpskilometer i beina under Criterium du Dauphine. Etter planen skulle han også bruke lørdagens kongeetappe til å teste beina mot de andre favorittene.

- Skikkelig på etterskudd
Slik gikk det på ingen måte. Drøye sju mil inn på lørdagens etappe måtte Andy Schleck bryte rittet. Ifølge laget hans grunnet smerter etter velten han opplevde på tempoetappen på torsdag.

- Nå må vi definitivt si at det er småkrise. Han har brutt nesten alle etapperitt han har kjørt i år (kun fullført i Oman og Circuit de la Sarthe, red. anm.). Med tanke på at han jakter en pallplass i Tour de France er han virkelig på etterskudd, sier TV2s Mads Kaggestad til procycling.no.

Les også:Schlecks mareritt

Luxembourgeren har aldri vært blant Kaggestads favoritter til å vinne årets tour, og den elendige oppkjøringen har ikke gjort ekspertkommentatoren noe mer optimistisk.

- Det er grenser til hvor lite gjennomkjøring han kan ha. Det er gode grunner til å tvile på ham nå.

Motsatt av Wiggins
Kaggestad er godt kjent med at Radioshack-rytteren ikke har for vane å skinne i oppkjøringen til Tour de France, men mener å se klare forskjeller på det han har gjort tidligere og det han har gjort i årets Criterium du Dauphine.

- Tidligere har han vært halvdårlig. Han har ikke satset på å kjøre inn egne resultater, men han har vært der. I år har han bare sittet og hanglet.

- Det er lett å se kontrastene til hva Wiggins har gjort, som har brukt rittene som testing fremfor trening. Det bygger mental styrke og er et opplegg jeg har mer tro på.

Kan hele touren ryke?
Radioshack-Nissan har et stjernespekket mannskap, hvor det er flere ryttere som kan hoppe inn i kapteinsrollen under Tour de France. Andreas Klöden og Fränk Schleck skal teste formen i Sveits rundt, mens laget også har veteranen Chris Horner i bakhånd.

Les også:Truer med tour-vraking

Med så mye kvalitet er ikke Kaggestad hundre prosent sikker på at vi engang får se Andy Schleck i årets Tour de France.

- Det er klart at om han har problemer enten med sykdom eller skader kan han, som Thor Hushovd, innse at dette ikke går. Men det blir spennende å høre hva han selv har å si.

Tour de France starter 30. juni. Sjef i Radioshack-Nissan, Johan Bruyneel, har en del å tenke på frem til den tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere