RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er det opp til oss

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Nå har vi alt i egne hender, og slipper å være avhengig av andre lag, jublet Lyns spillende trener Tommy Berntsen - banens beste mot Bryne.

Kampfakta og spillerbørs

LYN – BRYNE 2-0: Mens Lyn hentet tre usedvanlig viktige poeng hjemme på Ullevaal mot bunnstridkollega Bryne, tapte både Aalesund og Vålerenga, i tillegg til at Tromsø ikke fikk mer enn uavgjort mot Stabæk.

Det var rett og slett en drømmerunde for Lyn.

Bryne åpnet best

- Det var ikke det sist, sier Berntsen lakonisk til TV 2 Nettavisen. Forrige runde rotet oslolaget bort en tomålsledelse mot Viking, samtidig som Aalesund og Tromsø vant sine kamper.

Tidlig i første omgang var det ikke mye som tydet på at Lyn-fansen skulle få så mye å juble for. Bryne virket hakket hvassere hver gang de angrep, gjerne med giftige stikkballer mot Kim Rune Hellesund.

- Det har vært veldig mange ganger hvor vi har åpnet best, men fått et baklengs mot oss og deretter falt 15-20 meter tilbake på banen, forteller Bryne-kaptein Ragnvald Soma. Det var akkurat det som skjedde også denne gang.

Derek alene i feltet

Bryne fant aldri ut hvordan de skulle komme seg forbi Lyns mur av et midtforsvar. Tommy Berntsen og Steven Lüstu var konger i eget straffefelt - det var ikke Bryneforsvaret da Lyn tok ledelsen.

28 minutter og noen små sekunder inn i første omgang slo Per Egil Swift en corner fra høyre. Ballen passerte samtlige mann på første stolpe og landet rett i beina på Jan Derek Sørensen, som enkelt satte ballen i mål fra to-tre meters hold.

Tre minutter senere fant et utsøkt innlegg fra Tomasz Sokolowski veien til Ole Bjørn Sundgot foran mål, og den tidligere moldespissen lurte ballen inn i det bortre hjørnet bak en sjanseløs Roger Eskeland.

Tidlig avgjort

”Selvmål”, konstaterte man på pressetribunen. ”Med kneet” fastslo Sundgot.

Uansett; Målet punkterte kampen. Andre omgang handlet bare om å drepe Brynes sporadiske forsøk på kreativitet.

- Det var ingen stor kamp. Vi gjorde den jobben vi måtte gjøre, konstaterer Tommy Berntsen.

- Vi visste at de var gode på dødballer, og konsentrerte oss om å stoppe dem der. Så endte vi opp med å score på dødball selv, legger han fornøyd til.

Ti strake bortetap

Bryne står med utrolige ti tap på ti bortekamper denne sesongen. Det er slett ikke utenkelig at borteformen sender jærbuene ned til 1. divisjon.

- Det er tungt nå. Vi var ikke bra nok i dag. Men jeg håper og tror vi klarer å snu det i neste kamp, tipper Ragnvald Soma pliktskyldigst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere