- Nå er det tungt

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Etter to selvmål, omdiskutert straffespark og et nytt bortetap er det krise i Viking. - Nå er det tungt, innrømmer sportsdirektør Egil Østenstad.

13.08.06 22:46

START - VIKING 3-1:

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): Viking så ut til å kunne kapre verdifulle bortepoeng da Nikolai Stokholm sendte Viking i ledelsen fire minutter før sidebytte. Men drøye 45 minutter senere var det som så mange ganger før denne sesongen Viking-spillerne som hang med hodet.

Sur Soma
En gråtkvalt Ragnvald Soma var bitter etter at to selvmål og det han kalte et billig straffe til Start.

- Det er ganske typisk. Jeg er sur og kommer til å være det i morgen også, sier Soma til TV 2 Nettavisen.

Jærbuen sleivet inn Starts redusering 20 minutter ut i andre omgang. Knappe 20 minutter senere headet Bård Borgersen inn Starts ledermål, før Atle Roar Håland punkterte kampen fra straffemerket minuttet før full tid.

- Ikke straffe
Ragnvald Soma og Jørgen Tengesdal hindret Todi Jònsson nok til at dommeren pekte på straffemerket.

- Ingen av oss var nær. Kanskje Jørgen, men da var Jònsson allerede nede. Han falt etter at ballen hadde passert dødlinja, mener Soma.

Mens Start sprudler etter trenerskiftet og klatrer på tabellen, går det mot en tung høst i Stavanger. Etter sesongens femte bortetap, innser Egil Østenstad at de hardtsatsende siddisene er i krise.

- Fotballen er ikke urettferdig. Vi blir straffet for personlige feil i dag. Nå er det tungt, men det finnes ingen trylletriks som gjør at vi glitrer. Steinhard jobbing på trening og steinhard mentalitet på kamp må til, sier sportsdirektøren.

Direkte nedrykksplass var med i Viking-bussen hjem, mens Start har gått fra nedrykk til sjette plass med sju seire på rad etter at trenerskiftet.

- Det er naturlig å sikte mot medalje, men vi skal bare ha fokus på å vinne neste kamp, sier Start-investor Erik Solér.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.