*Nettavisen* Sport.

- Nå er han enig med Molde

Foto: Getty Images / All Over Press

Mats Møller Dæhli tar medisinsk test i Molde i dag.

03.07.13 14:23

Det er rbnett.no som melder at 18-åringen nå har blitt enig med Molde om en overgang fra Manchester United.

Ingen i klubben vil bekrefte overgangen, men stortalentet skal være i Molde for å gjennomføre den medisinske testen onsdag. Kun det formelle skal gjenstå før han kan presenteres som Molde-spiller.

Møller Dæhli regnes som et av Norges største talenter, og har de siste tre årene spilt for Manchester Uniteds reserve- og U18-lag

Ole Gunnar Solskjær mistet nylig Magnus Wolff Eikrem til Heerenveen og ønsker å forsterke laget foran høstsesongen. Molde-manageren har tidligere uttalt seg meget positivt om Møller Dæhli, og Oslo-gutten har trent med blåtrøyene to ganger tidligere.

- Jeg har vært og besøkt ham i Manchester, og jeg var en halvveis samtalepartner for ham da han fikk tilbudet fra United. Han er en veldig reflektert og fornuftig ung gutt, som jeg får mange gode rapporter på. Jeg så allerede på Statoil-akademiet for to år siden at han har alle forutsetninger for å bli en god fotballspiller, sa Solskjær til Nettavisen i fjor.

Stortalentet ble i 2012 kåret til årets akademispiller i Manchester - en pris som tidligere har blitt vunnet av blant andre Ryan Giggs og Paul Scholes - men har slitt med å få spilletid på U21 landslaget.

Selv om han er mest kjent for oppholdet hos de rød djevlene, startet han sin karriere i et annet rødt lag, nemlig Lyn. Da det nåværende 2. divisjonsklubben fikk økonomiske problemer og slo seg selv konkurs, dro Dæhli til Bærums-klubben Stabæk. Som 16-åring signerte han for United, men nå skal han altså være på vei tilbake til Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.