- Nå er jeg ikke feit lenger!

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Toni Nhleko har gått ned syv kilo i løpet av sine to måneder i Viking.

15.09.05 21:53

VIKING – AUSTRIA WIEN 1-0: VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Sør-afrikanske Nhleko ankom Viking i slutten av juni overvektig og ute av form.

Men etter to måneder med diett og knallhard trening nærmer spissen seg toppformen. Mot Austria Wien herjet han til tider med svimle forsvarsspillere, og viste frem tekniske finesser få i eliteserien gjør etter ham.

- Jeg har trent knallhardt sammen med Vikings fysiske trener Thor-Arne Aasen. Både styrke og ikke minst mange krevende kondisjonsøvelser. Jeg har gått ned rundt sju kilo i løpet av den tiden jeg har vært her, forteller Nhleko til TV 2 Nettavisen like etter at han spilte en av hovedrollene i 1-0-seieren over Austria Wien.

- Hvor mye veier du nå?

- He, he. Det vet jeg ikke. Jeg har sikkert gått ned ytterligere noen kilo etter denne kampen. Jeg løp nesten som jeg aldri har gjort før.

Bedre og bedre
Den tidligere Brann-spissen er allerede rykket å bli en av Viking-fansens store favoritter – men lover at han bare vil bli bedre og bedre i kampene som kommer.

- Formen min er vel nå rundt 99 prosent. Jeg kommer bare til å bli bedre og bedre. Jeg har forbedret meg i hver kamp jeg har spilt. Kampen mot Austria var en av mine beste, sier han.

Nhleko er glad i god mat, men har nå kuttet ut pizza og hamburgere med pasta og salat.

- Jeg har kuttet ut pizza og brus, og spiser kun sunn mat nå. Men det hender at jeg sniker meg til et pizzastykke i ny og ne likevel, gliser Nhleko.

Og legger til:

- Men nå er jeg i hvert fall ikke feit lenger. Den nye dietten har gjort at jeg er i stand til løpe mye mer enn tidligere.

I en klasse for seg
Han var i en klasse for seg i Viking-angrepet og kunne med litt hell scoret både en og to ganger. Isteden var det en av Vikings andre afrikanere – Robert Mambu Mumba - som satte inn den avgjørende scoringen.

- Det føltes herlig å komme inn fra benken og score. Å sette meg inn som angriper da Egil Østenstad måtte ut på grunn av sykdom var en taktisk genistrek av trener Roy Hodgson, sier kenyaneren til TV 2 Nettavisen.

- Skuffet over at du sjelden får sjansen fra start?

- Ja, det er klart. Alle fotballspillere vil spille mest mulig. Men jeg har stor respekt for treneren og har full forståelse for de valgene han gjør, svarer han diplomatisk.

Viking vant fortjent
Austria Wiens norske spiss-ess Sigurd Rushfeldt er skadet, og så kampen fra innbytterbenken. Han mener Viking tok en fortjent seier.

- Litt skuffende at Viking avgjorde kampen på en dødball. Det hadde jeg advart om på forhånd. Men de skal få slite i returkampen. Da møter nemlig Viking et mye mer offensivt Austria-mannskap, sier Rushfelft, som regner med å være tilbake for fullt i god tid før returkampen i Wien om 14 dager.

- Onsdag neste uke skal jeg trene for fullt. Så jeg ser frem til å spille mot Viking på hjemmebane, slår spissen fast.

Uhemmet Nhleko-skryt
Rushfeldt ble spesielt imponert over Toni Nhleko på Viking Stadion.

- Toni var glimrende. Han må vi få stoppet i returkampen. Viking har gjort et varp da de sikret seg ham, skryter finmarkingen.

Nhleko setter pris på skryten fra Austrias spisstjerne.

- Sa han det? Veldig godt å høre. Jeg spilte en kamp for publikum i dag, og prøvde ut mange nye dragninger og finter. Jeg vil gi noe tilbake til Vikings flotte fans, mener Nhleko.

- Gode sjanser
Vikings trener Roy Hodgson mener sjansene er gode for at Viking kan komme seg til gruppespillet.

- Nå har vi ett mål i bagasjen, og det er et bra utgangspunkt. Spiller vi som i andre omgang mot Austria, er sjansene gode for at vi tar oss til gruppespillet. Men det blir tøft. Austria kommer til å angripe voldsomt i returkampen, advarer engelskmannen.

Returkampen i Wien spilles om 14 dager. Går Viking videre har de sikret seg kamp i gruppespillet som gir dem minst fire kamper mot europeiske storklubber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.