- Nå er jeg VM-kongen

Foto: MARTIN SCHUTT / EPA /SCANPIX

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Først på mesterskapets siste dag, var Ole Einar Bjørndalen villig til å utrope seg selv til VM-kongen.

13.03.05 18:29

Fire gull sier det meste om Bjørndalens triumfer i Hochfilzen. Men etter gullene på sprinten og jaktstarten, ville ikke skiskytter-esset utrope seg til VM-konge allerede.

- Først når jeg har tatt tre gull, kan jeg kalle meg kongen, sa Bjørndalen etter sine to første medaljer av det edleste metallet.

Endelig kongen
Men etter at han var med på å sikre seg sin tredje gullmedalje på stafetten i går, ville han likevel vente med å utrope seg til kongen av Hochfilzen.

- Det får eventuelt vente til etter fellesstarten, sa han.

Og endelig. Etter å ha sikret seg sin fjerde gullmedalje i ett og samme mesterskap i suveren stil på søndagens fellestart, var han klar i talen.

- Nå er jeg VM-kongen. Endelig, jubler Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Hevet flagget igjen
Som på stafetten i går, kunne Bjørndalen passere målstreken i ensomt majestet med det norske flagget høyt hevet i været.

- Det var en fantastisk følelse. Jeg har nesten ikke ord. Jeg hadde håpet på to gull, ett på egen hånd og ett på stafetten. Fire er høyst i overkant av det jeg hadde håpet på, stråler Bjørndalen, vel vitende om at han nå har kopiert Liv Grete Skjelbreid Poirees fire gull i ett og sammme mesterskap i Oberhof-VM i fjor.

- Jeg var VM-dronningen i fjor. Ole Einar er den desiderte VM-kongen i år, fastslår Liv Grete Skjelbreid Poiree overfor TV 2 Nettavisen.

- Ole er bare i en suveren form. Og han kommer bare til å bli bedre frem mot Torino. Jeg er sikker på at han blir konge der også, gliser hun.

Skjelbreid Poiree, som fikk ødelagt mesterskapet i Hochfilzen på grunn av sykdom og svak form, ville imidlertid aller helst at bronsevinner og ektemann Raphael Poiree skulle tatt gullet.

- Jeg heide definitivt mer på Raphael enn Ole Einar. Men selvsagt, jeg er jo norsk og alle norske medaljer gleder meg, sier hun.

Verdens beste
Trener Roger Grubben nøler ikke ett sekund med å utpeke Bjørndalen til verdens beste skiskytter.

- Han er en fantastisk idrettsmann, som har jobbet målrettet i årevis. Det ligger masse hardt arbeid bak denne prestasjonen, og jeg gleder meg enormt til fortsettelsen. For han kan faktisk bli enda bedre, sier Grubben.

Det er hovedpersonen selv helt enig i.

- Nå skal jeg jobbe hardt fremover, og forbedre både skyteteknikken og den fysiske formen. Målet mitt er hele tiden å bli bedre, fastslår den firedobbelte gullvinneren.

26 VM-medaljer
Han har nå totalt 26 VM og OL-medaljer, men setter gullene i de olympiske leker som størst.

- OL er større enn VM, ganske enkelt fordi OL bare er hvert fjerde år og trekker mye mer publikum og presse enn VM som arrangeres hvert år, sier Bjørndalen.

- Men av alle medaljene, er det de ni gullene mine som betyr mest. Det er gull jeg hele tiden jobber mot, fortsetter han.

Feirer i påsken
Bjørndalen får ikke tid til å feire bragdene i Hochfilzen. I løpet av kvelden reiser han videre til verdenscupavslutning i Russland.

- I påsken skal jeg feire med lange langrennsturer i de italienske alper. Og god mat, sier han før han forsvinner til flyplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag