RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå går gulltoget

Sist oppdatert:
Gamle RBK-helter er ikke i tvil: I kveld går gulltoget for Rosenborg. - Guttene har kniven på strupen, fastslår Vegard Heggem.

Mini, Gøran Sørloth og Vegard Heggem har minst to ting felles: De er alle helter på Lerkendal – og tror det som skjer på nevnte arena i kveld er helt avgjørende for Rosenborgs muligheter til å vinne seriegull nummer 14 på rad.

Der møter Rosenborg Vålerenga – som de ikke har slått i obligatorisk kamp siden 27. juli 2003.

- Vinner de ikke i kveld, er toget gått, fastslår Mini. Som innrømmer at han er overrasket over uføret gamleklubben har havnet i:

- Ville satt hus og hjem
- Før sesongen ville jeg satt hus og hjem på RBK-gull. Nå ville jeg knapt ha satset golfbagen, sier TV 2-eksperten.

- Hvorfor har det gått som det har gått?

- Fordi det har vært prestert for dårlig foran begge målene. Dessuten begynner jeg å lure på om jeg har undervurdert betydningen av at fotball er et lagspill. Kanskje lønner det seg å ha en kjernetropp på 14 gode spillere som spiller mye sammen, fremfor å ha 20 som det rulleres på.

- Tror du Rosenborg slår Vålerenga i kveld?

- Ja, det tror jeg. Og det sier jeg litt med hodet og litt med hjertet.

- Må gå i krigen
Gøran Sørloth deler langt på veg Minis oppfatning av tingenes tilstand i RBK. Den gamle tanksenteren – en gang omtalt som ”verdens beste møtende spiss” – etterlyser mer av det han selv var kjent for.

- Det handler om å brette opp ermene og å vise litt hake og brystkasse. Det gjelder foran begge målene, og der har Rosenborg rett og slett vært altfor dårlige, fastslår Sørloth, som innrømmer at han er både overrasket og skuffet over Rosenborgs prestasjoner hittil i sesongen.

Om kveldens kamp tror han følgende:

- Hvis Rosenborg går i krigen og vinner duellene, så er de et ganske mye bedre lag enn Vålerenga. Hvis Rosenborg derimot ikke vinner duellene, så er Vålerenga et bedre lag.

Psykologisk viktig
- Hva vil en seier bety for resten av sesongen?

- Utrolig mye, ikke minst psykologisk.

Det poenget høster også gehør hos Vegard Heggem. Den tidligere Rosenborg- og Liverpool-backen skal følge kveldens kamp via tv-skjermen. Og han innrømmer at spenningsnivået er rimelig høyt.

- Det er en veldig viktig kamp, helt avgjørende, vil jeg si. Psykologisk er det en enorm forskjell på ni og tolv poeng opp til Start, fastslår Heggem – som tror både trener Per Joar Hansen og RBK-spillerne kjenner det litt ekstra i timene frem mot kampstart.

- Kniven på strupen
- De har kniven på strupen. Og det er de selvfølgelig veldig klare over, poengterer Heggem, som etterlyser mer dristighet i forsvarsspillet.

- Backfireren virker veldig utrygg. I stedet for å stå opp og bryte foran, rygger og rygger de. Nå må de bli litt modigere.

- Hva tror du det skyldes?

- Det kan være flere ting. At de får for lite hjelp av leddet foran seg, at kommunikasjonen er for dårlig eller at de er for dårlig samspilt.

- Hva tror du om Rosenborgs gullmuligheter?

- Det kan jeg si mer om etter kampen i dag. Uten seier nå blir det veldig vanskelig.

TV 2 Nettavisen følger Rosenborg-Vålerenga direkte fra kl. 19.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere