- Nå går vi for medalje

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Etter tre strake tap vant Vålerenga endelig en kamp igjen. Nå sikter VIF-trener Kjetil Rekdal mot medalje.

14.08.06 07:26

VÅLERENGA - BRANN 2-1:

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): - Etter null poeng på tre kamper måtte vi vinne i dag. Så jevn som serien er nå, kan vi være med i kampen om en medalje, sier Rekdal.

Vålerenga er på 7. plass med seks poeng opp til Stabæk, som i øyeblikket innehar bronseplassen i Tippeligaen.

Cupgull og medalje
Etter en variabel sesong for fjorårets seriemestre, som blant annet medførte exit fra Champions League før den kom i gang, har Rekdal nå målsetningen klar for resten av sesongen: Cupgull og seriemedalje.

- Vi satser alt på å vinne cupen, så vi kan spille i europacupen neste år. Skulle vi i tillegg ta seriemedalje, er det tredje året på rad at Vålerenga gjør det. Det har ikke skjedd så lenge jeg kan huske, sier Rekdal.

VIF tar imot Fredrikstad i cupens kvartfinale på Ullevaal førstkommende lørdag.

- Heldige!
Rekdal måtte erkjenne at VIF hadde flaksen med seg som slo serielederne søndag. Brann traff stengene to ganger, og i andre omgang kjørte de til tider over hjemmelaget – uten å lykkes foran mål.

- Brann var gode i store deler av kampen og vi fikk kjørt oss. De hadde to store sjanser, men for en gang skyld var det vi som hadde marginene med oss. Og målene vi fikk kom på gunstige tidspunkt, sier Rekdal.

Rekdal lot 19-åringen Alexander Mathisen slippe til i startoppstillingen for første gang, og unggutten ble kåret til banens beste av en jury på stadion. Også Rekdal var fornøyd med kantspilleren:

- Alex gjør store fremskritt og spilte bra i dag. Han vil få flere sjanser.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.