RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå har jeg til melk og brød

Sist oppdatert:
Magnus Moan brukte helga til å skaffe seg trygghet. Både sportslig og økonomisk.

- Nå har jeg til melk og brød i tida framover. Og jeg slipper å bekymre meg for om regningene blir betalt. Det betyr faktisk veldig mye, sier Moan til TV 2 Nettavisen.

Søndag opplevde 22-åringen fra Trondheim en av sine aller største dager som kombinertløper. Det ble to pallbesøk i løpet av noen hektiske timer i Ramsau. Først ble Moan nummer tre i den utsatte fellesstarten, etter å ha blitt bortdømt fra andreplassen i hopprennet. Så fulgte han like godt opp med seier i den påfølgende sprinten.

Det betyr 15.500 sveitserfranc – tilsvarende 80.000 norske kroner – inn på konto.

- Man blir ikke rik av å drive med kombinert. Jeg kunne ha snakket lenge om stipendordningene til skiforbundet, men det gidder jeg ikke nå. Poenget er at man må kjempe helt i toppen for å tjene penger, understreker Moan, som hittil i år har gått inn drøyt 100.000 i premiepenger.

- Helt utrolig bra
Etter en stor norsk dag i Ramsau – med to seirer, fire pallplasseringer og totalt åtte plasseringer blant de ti beste – var det imidlertid andre ting enn økonomi som hadde hovedfokus.

FAKTA:

Magnus Hovdal Moan
Født: 26. august 1983
Klubb: Byåsen IL
Pallplasseringer i verdenscupen:
1. plass Ramsau (18/12-05)
3. plass Ramsau (18/12-05)
2. plass i Holmenkollen (13/3-05)
1. plass i Holmenkollen (12/3-05)
3. plass i Sapporo (29/1-05)
1. plass i Reit im Winkl (2/1-04)

Petter Tande
Født: 11. juni 1985
Klubb: Byåsen IL
Pallplasseringer i verdenscupen:
1. plass Ramsau (18/12-05)
2. plass Kuusamo (27/11-05)
3. plass Kuusamo (25/11-05)
2. plass Sapporo (27/1-04)
3. plass Trondheim (6/12-03)

Ola Morten Græsli
Født: 11. april 1980
Klubb: Tydal IL
Pallplasseringer i verdenscupen:
2. plass Ramsau (18/12-05)
3. plass Holmenkollen (9/3-03)
3. plass Holmenkollen (8/3-03)

- Helt utrolig bra. Det desidert største jeg har vært med på, sier kombinertsjef Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

- Petter Tande tar sin første seier. Magnus Moan vinner. Ola Morten Græsli er tilbake på pallen etter to og et halvt år. Kristian Hammer er tilbake i toppen. Og Håvard Klemetsen slo Hannu Manninen i en spurt, oppsummerer kombinertsjefen entusiastisk.

- Har dere med nok champagne?

- Nei! Men det skal vi klare å skaffe!

Endelig trygg i bakken
Magnus Moan jublet over å ha funnet tryggheten i hoppbakken

- Jeg har jobbet mye med meg sjøl. Jeg er en person som trenger veldig mye trygghet. Forrige uke hoppet jeg veldig bra under trening i Granåsen, og jeg lyktes bra i treningsomgangene før rennet i Ramsau. Likevel kriblet det litt i magen, innrømmer Moan.

I ettertid er det lett å si at kriblingen slo positivt ut. Nå er kombinertyndlingen klar til å gjøre det som kreves for å bevare hoppformen gjennom julefeiringa. Lille nyttårsaften fortsetter verdenscupen i Oberhof – der det første av tre renn i den tyske kombinertuka går av stabelen.

Driter i OL
- Nå har jeg planer å bli værende i toppen, ja. Jeg har lyst til å være jevn på dette nivået resten av vinteren, sier Moan.

- Og i februar er det OL...

- Det er det. Og det er viktig, men vet du – det driter jeg i akkurat nå. Jeg ser på OL som konkurranser på linje med alle andre. Selvfølgelig har jeg lyst til å lykkes der, men det er ingen krise i det hele tatt hvis jeg ikke tar medalje. Jeg er en ung mann med tida foran meg.

Den offisielle norske kombinertmålsettingen i Torino er én gullmedalje. Akkurat nå ser ikke kombinertsjef Moen svart på mulighetene for å innfri. For at de norske kombinertgutta skal være optimalt forberedt, kommer han til å dele ut mange OL-billetter i julegave.

Uttak tirsdag
Tirsdag offentliggjøres de første navnene i OL-troppen. Da får garantert Magnus Moan og Petter Tande grønt lys. Det samme gjør sannsynligvis Ola Morten Græsli og Kristian Hammer. Kanskje får også Håvard Klemetsen beskjed om å ta mål til OL-antrekket.

- Vi har veldig god erfaring med å gi folk klarsignal tidlig. Det gir ro i forberedelsene. Så mye kommer nok til å være klart tirsdag, ja, bekrefter Frode Moen overfor TV 2 Nettavisen.

Da vi snakket med ham søndag kveld, hadde kombinertsjefen bare én bekymring.

- Fryktelig trist at rennene i dag ikke ble sendt på norsk tv. Det var fantastisk underholdning. Dette hadde jeg unnet sportsinteresserte nordmenn å få med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere