RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå hører jeg det meste som blir skreket

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Steffen Thoresen om 20 minuspoeng, hets og utlandet.

Lørenskog har spilt ni kamper så langt denne sesongen i GET-ligaen. Klubben har vunnet seks, tapt to og avgitt poeng etter uavgjort i én.

Under normale forutsetninger ville romerikelaget vært nummer to på tabellen så langt, men slik er det ikke. Lørenskog ligger nest sist, med null poeng.

Forklaringen er enkel. Klubben startet sesongen med 20 minuspoeng, etter at lisenspapirene ble levert altfor sent i vår. Først torsdag kan klubben komme opp på plusspoeng.

Steffen Thoresen kom til Lørenskog før den inneværende sesongen og den tidligere Vålerenga-mannen er sterk i troen på at Lørenskog kan gjøre en god sesong.

- Vi har kommet opp i null nå, og gikk faktisk forbi Tønsberg på målforskjell nylig. Nå kan vi starte å klatre. Alle poeng er viktig, og for oss er de litt ekstra viktig, sier han til Nettavisen.

- Vi har en intern tabell, der vi ser hvordan vi egentlig ligger an, en andreplass så langt. Vi har gjort jobben i de første rundene, så nå må vi bare fortsette i det samme sporet, sier han.

- Kan ta medalje
28-åringen forteller at alle spillerne i Lørenskog har vært godt forberedt på at det ville bli en sesong med motbakke fra første kamp.

- Vi har visst dette siden i sommer og hatt det i bakhodet at det antakeligvis ville bli minuspoeng. Dermed blir det en mental tøff utfordring for oss, der vi må kjempe hardt for å komme oss oppover. Bare det å nå en play off-plass kan bli tøft. På den andre siden kan vi også klare medalje, om vi gjør jobben vår, og det fortsetter slik at alle slår alle. Det er ikke umulig, men vi tar én kamp av gangen, sier han.

Lørenskog har så langt tapt mot Vålerenga og Lillehammer, mens det ble poengtap mot Storhamar.

- Det er sju poeng som vi har mistet. Det er poeng vi kunne hatt i pluss nå. Mentaliteten i laget er likevel bra, og vi har satt oss et mål om at vi i hvert skal vinne ligaen uoffisielt.

- Er det mindre press på dere nå?

- På en måte, men vi må jo vinne alle kampene for å komme oss oppover og få et bedre utgangspunkt i play off. Det er uansett aldri bra for et lag å tape, og nå slipper vi å ligge høyt på tabellen og føle oss komfortable. Det fører ofte ikke noe bra med seg. Noen matcher er selvsagt litt mer spesielle, mot tøffere motstand, og da er det kanskje også litt lavere forventninger.

Bedre på kontoret
Den tidligere Vålerenga-spilleren var blant dem som reagerte kraftig i vår, da Lørenskogs papirrot ble kjent. 28-åringen hadde like i forveien signert for klubben.

Siden den mye omtalte saken har imidlertid Lørenskog tatt grep. Svein-Erik Edvartsen har blant annet blitt ansatt administrerende direktør i klubben.

Steffen Thoresen sier han har inntrykk av at apparatet rundt klubben har blitt bedre etter episoden i mai, og at romerikeklubben har tatt lærdom av den kostbare fadesen.

- Etter det jeg har hørt fra dem som har vært her noen år, så har det blitt langt bedre med ting som «må ordnes». Spesielt papirer og slik for utenlandske spillere, sier han til Nettavisen.

- Det har visst vært en del problemer på kontoret der, men det er bedre nå. Det har vært noe hvert år med Lørenskog, så vi får håpe det er slutt på utenomsportslig rot nå.

Thoresen, som i tillegg til Vålerenga også har en fortid i Storhamar, sier han har funnet seg godt til rette i sin nye klubb.

- Jeg trives godt på Lørenskog. Det er en veldig bra treningskultur her og for meg har det bare vært positivt, forteller han.

Åpen for utlandet
28-åringen opplevde noe hets da han gikk fra Storhamar til Vålerenga, men sier selv at det ikke har vært så mye av den slags etter at han byttet ut Vålerenga med en annen rival.

Litt må man imidlertid regne med, mener hockeyprofilen.

- Det har vært litt, men det er ikke noe jeg tar meg nær av. Jeg blir ekstra tent. Det skal være litt liv på hockeykamper. Det skal være produkt på isen og liv rundt matchen. Det var bra med skriking da Storhamar var på besøk og jeg hørte det meste. På Jordal hørte vi ikke alltid slik. På Lørenskog sitter publikum tettere og jeg hørte overraskende mye av det som kom.

I tillegg til perioder i de nevnte klubbene, prøvde Thoresen seg også på et proffopphold i hviterussiske Grodno i 2012. Det ble imidlertid et kort opphold, og han returnerte raskt til Norge.

- Det var en positiv opplevelse og jeg kom godt ut av det. Jeg trente hardt der nede og fikk en god sesong i Norge. Jeg lærte mye, og det var synd jeg ikke kunne bli lenger.

- Men timingen var ikke så bra, på grunn av lockouten i NHL. Det var én av grunnene til at jeg måtte dra. Det kom folk fra NHL som skulle spille der, sier Thoresen.

- Frister det med et nytt utenlandsopphold?

- Om det skulle dukke opp et tilbud, fra rett sted, et sted som passer meg, og familien, hadde det vært morsomt å prøve igjen, sier hockeyspilleren til Nettavisen.

Plukker poeng
Fram til et eventuelt tilbud skulle dukke opp er det altså norske hockeyfans som får gleden av Thoresen. Denne sesongen har han notert seg for ti poeng så langt i GET-ligaen.

Lørenskog-profilen er likevel klar på at det å plukke poeng ikke er det viktigste for ham.

- Jeg er en fyr som kan gjøre andre bra. Jeg jobber mye rundt mål og det åpner for at andre kan score og legge målgivende pasninger. Men som regel dukker det opp noen returer til meg.

- I Lørenskog har vi mer enn ei rekke som produserer poeng. Det er tre rekker som produserer jevnt og trutt. Det er vel det som er forskjellen på et topplag og et bunnlag.

Torsdag venter en bortekamp mot Tønsberg for Thoresen og lagkompisene. 28-åringen tror på en tøff match, til tross for at også motstanderen står uten poeng i høst.

- Vi må være våkne fra start og ikke slippe dem til, de har noen spillere som kan gjøre det for dem. De er et lag som er med i kampene, men har ikke hatt flyten hittil, sier han.

- Vi fikk en tøff start mot dem i serieåpningen, også. De har kvalitet i laget og vil nok plukke poeng etter hvert. Men forhåpentligvis blir det ikke mot oss nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere