RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå kan RBK presse Stabæk

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Mini tror RBK vil kjøre et taktisk spill for å få Jan Jönsson.

TRONDHEIM (Nettavisen): Det var ingen jubelstemning på Lerkendal stadion onsdag kveld. Nyheten om at Erik Hamrén blir ny svensk landslagssjef ble sluppet, og det var nok bare Hamrén selv som følte glede.

For Rosenborg er langt fra fornøyd med at Hamrén forlater klubben. Det betyr nemlig at klubben må ut på trenerjakt. En jakt de har vært på flere ganger tidligere.

Les også: Skal trene både Sverige og RBK
Les også: RBK snudde etter Hamrén-nei

Sist skjøt de gullfuglen med Hamrén. Denne gang må klubben finne noen som kan bygge videre på det fundamentet svensken har bygd i sin tid.

Og selv om sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, ikke var en glad mann onsdag, var han i alle fall lettet over å få god tid til å finne erstatteren.

- I verste fall kunne vi stått uten trener i morgen, og da hadde det blitt vanskelig. Da måtte vi kanskje ha kjørt en raskere, og kanskje dårligere prosess. Eller så hadde vi måttet gått for en midlertid løsning, som heller ikke er optimalt, sier Hoftun til Nettavisen.

Nå har han i utgangspunktet tid fram til 1. september neste år med å finne Hamréns etterfølger. Og Hoftun vet ikke når han har en erstatter på plass.

- Jan Jönsson er nummer én
Mini Jakobsen er på sin side nesten overbevist om at Hoftun og hans team har den neste Rosenborg-treneren klar lenge før høsten kommer til Trøndelag i 2010.

- Jeg tror det blir løst før 1. september, sier Mini til Nettavisen.

Noe av årsaken til at Mini tror at Hamrén kan forlate Lerkendal tidligere, er at han tror at Stabæks suksesstrener Jan Jönsson er Rosenborgs førstevalg som Hamréns etterfølger. Det faktum at svenskens kontrakt med Stabæk går ut etter neste sesong, gjør at Mini mener at Rosenborg har sørget for å skaffe seg et nyttig pressmiddel mot bærumsklubben.

- Jeg tror Jan Jönsson er nummer én her på Lerkendal. De kan leve med at Åge Hareide eller Trond Sollied tar over, men de vil helst ha Jönsson, sier Mini.

Blir det som Mini spår, kan det innebære en real bakrus for Stabæk-folket. Tirsdag kveld jublet styrelder Ingebrigt Steen Jensen over at Jan Jönson ikke ble norsk landslagssjef.

- Drillo i to år er en god løsning, og Solbakken i fire år er en glimrende løsning. Men for meg kunne de like gjerne ansatt Alex Rosén i to år og Eldar Vågan i fire, så lenge vi beholder Jan Jönsson, sa Steen Jensen til Nettavisen da - og la til at han følte seg trygg på at Jönsson ikke går til en annen norsk klubb

Kan utnytte tidspunktet
Når Erik Hamrén i utgangspunktet forlater Rosenborg først i september, betyr det at Rosenborgs nye trener tar over på tampen av neste sesong. Da kan Rosenborg være villig til å vente på at Jönssons kontrakt med Stabæk går ut. Det tror han at Rosenborg vil bruke for alt det er verdt.

- Rosenborg kan si at de er villige til å vente på ny trener. Da kan Jan Jönsson bli trener fra 1.1.2011 i Rosenborg. Da kan det være at Stabæk heller vil gjøre det med en gang, spekulerer Mini.

- Men da kjører nok Stabæk et like knallhardt løp som det Rosenborg har gjort i forhold til det svenske fotballforbundet.

Mini er likevel ikke overbevist om at Jönsson tar over etter Hamrén. Den tidligere Rosenborg-spilleren vet rett og slett ikke om svensken ønsker å bli Rosenborg-trener.

- Jeg er usikker på om Jönsson vil til RBK. Det kan godt være at han er interessert, men om han vil det like mye som Hamrén? Nei, jeg vet ikke om det er Rosenborg han drømmer om, sier Mini til Nettavisen.

Viktig med kontinuitet
Erik Hoftun vil verken spekulere i aktuelle navn eller i om erstatteren er på plass før seriestart. Uansett er Hoftun klokkeklar på at nok et trenerskifte ikke er bra for klubben.

- Det er ikke bra. Kontinuitet på trenersiden er meget viktig, det er bare å se på tiden med Nils Arne Eggen. Dette er helt klart en lite gunstig og ikke minst uønsket situasjon, sier Hoftun.

Hoftun er også klar på at utfordringen for den nye treneren blir stor.

- Suksess er vanskelig å gjenskape. Vi har gjennomført en veldig sterk sesong, men det er ikke dermed sagt at vi har gjeninntatt norgestoppen for godt. Det er nok av lag som har vunnet Tippeligaen én sesong og slitt den neste.

At trenerskiftet er problematisk for Rosenborg, er også Mini helt enig i.

- Dette er ikke bra. Jeg tror dette vil sette RBK tilbake, fordi en ny trener vil sette sitt preg på et lag. Han vil ha andre rutiner, andre favoritter og andre tanker, sier den tidligere lynvingen.

Best med én trener under sesongen
For Hoftun sin del kan det bli en travlere vinter enn forventet.

- Blir det en mindre avslappende jul enn du hadde sett fram til, Erik Hoftun?

- Hehe, nei, slik er denne jobben. Det blir spennende å gå i gang med arbeidet, sier Hoftun.

Så vil tiden vise om Hoftun tar det med ro i julen, eller om Rosenborg har sin nye trener klar til sesongoppkjøringen, som starter i januar.

- Det er ingen tvil om at det er best å ha samme trener gjennom hele sesongen, avslutter Hoftun.

Og da ligger det vel i kortene at Mini får rett i at Hamrén neppe sitter helt til 31. august.

Les også: Hareide åpner for Rosenborg
Les også: Kan si nei til Drillo

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere