*Nettavisen* Sport.

- Nå må jeg bryte en barriere

Slik skal Roar Ljøkelsøy finne veien tilbake til hopptoppen.

24.01.08 07:58

TRONDHEIM (Nettavisen): Geir Ole Berdahl mener Roar Ljøkelsøy må back to basic før han kan slå tilbake i verdenscupen.

Ljøkelsøy tangerer for tiden sin tredje svakeste plassering i verdenscupen noensinne med sin 33. plass. For å hjelpe ham tilbake, har han to ganger denne sesongen blitt beordret hjem for å trene i stedet for å konkurrere.

Treneren ser tegn til bedring hos orkdalingen - men innrømmer at det nå gjelder å skrape sammen restene av en foreløpig mislykket sesong.

- Det er ingen tvil om at skiflygings-VM i Oberstdorf nå er sesongens hovedmål for Roar. Vi prøver nå å bygge ham opp mot verdenscuprennet i Sapporo. Til VM skal han uansett, ettersom han ikke opptar plassen til noen andre som tittelforsvarer, sier Geir Ole Berdahl til Nettavisen.

Uten «Ljøken»
Onsdag ettermiddag reiser de øvrige norske hopperne til Polen og Zakopane, mens «Ljøken» blir hjemme for å trene i Trondheim. Men hva 31-åringen gjør feil, er ikke så lett å forklare til utenforstående.

Berdahl gjør et forsøk:

- Dette har å gjøre med sittestillingen og balansen hans når han starter tråkket på hoppkanten. Der blir han litt for defensiv, og bruker derfor ikke beina slik han har trent på, og slik han kan. Nå må han utfordre seg selv litt for å bli tryggere på trening og i konkurranse, forklarer han.

- Er det vanskelig å endre på dette?

- I utgangspunktet er det ikke så veldig vanskelig om det er samsvar mellom det han føler, og det han gjør.

Ingen protest
Hovedpersonen selv har ingen ting imot å bli droppet fra verdenscuplaget.

- Nå er jeg nødt til å bryte en barriere og tørre å forandre meg på hoppkanten. Så får vi bare se an om jeg har noe å gjøre i verdenscupen på sikt. Jeg har ikke hatt noe å gjøre der i den siste tiden.

Trener Berdahl så imidlertid lyspunktet han håper på i etterkant av hoppuka. Han mener å gjøre ting enkelt kan løse problemene med sittestillingen.

- Vi tok ham ut av verdenscupen før jul også, uten at det hjalp nevneverdig. Men rett etter hoppuka ble han nummer ti i Val di Fiemme. Han hoppet ikke bra, men «basic». Det var godt nok til en tiendeplass.

- Skal tilbake
Til uka venter NM på hjemmebane, før Ljøkelsøy etter planen skal tilbake i verdencupsirkuset i favorittbakken i Sapporo.

Så venter skiflygings-VM på den gamle mesteren.

- Det er artig med NM, men om jeg blir nummer fire eller nummer åtte – det spiller ikke så stor rolle nå. Det viktigste er at jeg hopper godt, og kommer meg tilbake igjen, sier han.

Klikk her for flere nyheter om vintersport
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Annonsebilag