RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå må vi ikke ta av

(FOTO: Alf Ove Hansen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Uwe Rösler minner om at Viking nesten rykket ned i fjor.

- Nå gjelder det å ha begge beina trygt plantet på jorden og ikke ta av. Dette laget rykket jo nesten ned i fjor. Viking ble reddet av målforskjellen, sier Rösler til Nettavisen etter 3-1-seieren over Tromsø.

- Hadde trodd de var gale
Seieren var Vikings fjerde strake og sendte Stavanger-klubben opp på en solid tredjeplass på tabellen etter ti serierunder. Det er en uvant situasjon for dem som har fulgt Viking de siste to årene.

- Hadde noen fortalt meg for tre kamper siden at vi ville stå igjen med ni poeng, ville jeg sagt at de var like gale som meg, humrer Vikings frittalende trener.

Behersker to formasjoner
Han forklarer Vikings suksess først og fremst med at spillerne behersker to ulike formasjoner.

- Vi kan spille 4-4-2 og 4-3-3 like bra, og det er en klar styrke. Det fikk vi ikke minst vist mot Tromsø, oppsummerer Rösler, som var spesielt fornøyd med 2. omgangen mot nordlendingene.

- Vi skaper store sjanser i andreomgang og leverer underholdning til de 16.500 tilskuerne. Og all honnør til Alexander Ødegaard som kom inn i andreomgang og gjorde sine saker strålende. Peter Ijeh viste igjen klasse, sier han.

- Kan dette laget klare medalje?

- Det før du heller spørre meg om når det gjenstår fire-fem serierunder. Jeg vet ikke hvor langt dette laget kan nå foreløpig, svarer Rösler.

Ijeh delt toppscorer
Med sine to fulltreffere mot Tromsø har Vikings mye omtalte angriper Peter Ijeh nå scoret sju mål på åtte kamper for Viking hittil i sesongen. Han har nemlig sonet to kampers karantene.

Men han deler æren med sine lagkamerater.

- Jeg kan ikke annet enn å takke Alexander Ødegaard for to fine innlegg. Heldigvis holdt det til tre poeng, sier Ijeh til pressen etter kampslutt.

Heller ikke han vil snakke om hvor høyt Viking kan ende på tabellen.

- Nå gjelder det å bare ta en kamp om gangen, og fokusere på det neste som skjer. Nå er denne kampen historie, mener Ijeh, som for øyeblikket deler toppscorertittelen med Branns Thorstein Helstad.

Tok tapet med fatning
Tromsøs trener Steinar Nilsen var naturlig nok svært skuffet etter nederlaget mot Viking. Men han mener tapet først og fremst skyldes en rekke uheldige omstendigheter.

- Både Tore Reginiussen og Sigurd Rushfeldt pådro seg sykdom like før kampen, og kunne ikke starte. I tillegg har vi slitt med en rekke skader på sentrale spillere den siste tiden. Vi hadde jo blant annet Thomas Hafstad som skadet seg på ergometersykkel, sukker han.

- Derfor er jeg tross alt delvis fornøyd med det spillerne presterer i 1. omgang. I 2. omgang ble Viking-presset for mye for oss å takle, sier treneren for klubben som øyeblikket ligger på en 9. plass på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere