*Nettavisen* Sport.

- Nå må vi tørre

Foto: John Eeg (Scanpix)

Odd står som eneste lag med 0-0 i målprotokollen etter to runder. - Nå må vi tørre å angripe, sier Odd-trener Arne Sandstø før bortemøtet med Stabæk.

21.04.06 12:00

Det lukter ikke akkurat målfest og scoringsorgier av det forestående møtet mellom Stabæk og Odd Grenland på søndag.

To smultringer
Odd har verken scoret eller sluppet inn mål i løpet av de 180 første minuttene med Tippeliga-fotball. Stabæk har også holdt buret rent, men har i motsetning til Skiens-laget kranglet en ball inn i motstanderens nettmasker.

- På treningene denne uken har jeg manet spillerne til å tørre å angripe. Vi skapte jo alt for lite mot Molde sist, innrømmer Arne Sandstø.

For i den tildels kjedelige kampen mot Molde sist mandag, noterte TV 2 Nettavisen én fattig sjanse til vertene. I bortemøtet med Vålerenga i seriepremieren var det enda spinklere. Skienslaget spilte seg ikke til én klar målsjanse på Ullevaal.

- I den første kampen leverte vi en god prestasjon. Det er ikke lett å ta poeng mot Vålerenga på Ullevaal. Men den andre var for dårlig. Vi våget alt for lite fremover. I tillegg var vi alt for upresis på den siste tredelen av banen. Vi lå for så vidt høyt med presset, men skapte alt for lite, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Grumset farvann
Odd solgte i vinter klassespissen Olivier Occean til Lillestrøm. En slik spiller ersatter man ikke over natten. Og all den tid Skiens-laget knapt nok har skapt en målsjanse så langt i sesongen, er det vanskelig å si noe om potensialet til dem som har overtatt Occeans plass på topp.

- Man klarer ikke å erstatte en spiller som Occean. I storbyene kan man betale 10 millioner for en spiller. I Skien kan vi ikke betale mer enn en halv million. Vi må undersøke grundigere og leite i litt mer grumsete farvann. Det så vi da vi ikke en gang klarte å hente Dylan Macallister, som Brann ikke krevde all verden for.

- Men jeg tror nykommerne våre kommer til å vise fine takter utover våren. De har ulike spisskvaliteter. Chris Joyce, for eksempel, kommer til å blomstre. Men han er avhengig av at vi kommer til flere innlegg, forklarer Sandstø.

Negativ rekord
Odd Grenland har ikke vunnet en Tippeliga-kamp siden 18. september i fjor. Det har aldri skjedd tidligere at Skiens-klubben har gått så lenge uten en seier i den øverste divisjonen.

Men Arne Sandstø velger å snu den negative statistikken på hodet.

- Jeg vil heller se det på en annen måte. Vi har ikke tapt på fem kamper. Og da har vi møtt Vålerenga to ganger, i tillegg til Brann i Bergen. Det er en god prestasjon, mener Odd-treneren.

PS! Odd stiller med skadefri tropp til søndagens kamp på Nadderud. Det vil si at Tommy Svindal Larsen er tilbake, etter at han sto over mot Molde på grunn av magetrøbbel.

- Det hjelper oss nok veldig at Tommy er tilbake, tror Sandstø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.