*Nettavisen* Sport.

- Nå redder vi plassen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Bare så det er sagt: Tromsø spiller Tippeliga til neste år også.

14.08.06 11:00

HAMKAM - TROMSØ 2-3:

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Tromsøs comeback-trener Steinar Nilsens er klokkeklar i sine uttalelser etter 3-2-seieren over HamKam på Briskeby søndag.

- Dette betyr at vi er med igjen. Og vi skal ta vare på hver eneste mulighet vi får nå framover. For målsettingen er utvilsomt å berge plassen i Tippeligaen, sier Nilsen til TV 2 Nettavisen.

- Stor opplevelse
Nilsen, som gikk over fra stillingen som sportssjef til hovedtrener-rollen den 11. august, vikarierte som hovedtrener i en mellomperiode også forrige sesong. Nå er imidlertid kontrakten permanent – og opplevelsen for hovedpersonen selv mye større.

- Dette var en stor opplevelse. Det var fantastisk gøy å se innsatsen, gløden og entusiasmen til spillerne i dag, berømmer Nilsen.

Tromsværingene kom på hælene allerede etter 13 sekunder. Da sendt Tommy Øren hamarlaget i føringen. Men med stor innsats festet guttene i fra nord mer og mer grepet og vant til slutt 3-2, etter to mål av Hans Åge Yndestad og ett av kaptein Ole Martin Årst.

- At vi klarer å vinne slike kamper i dag, viser at vi har en sterk og god lagmoral, sier kapteinen til TV 2 Nettavisen.

- Må tenke riktig
Men Nilsen er forsiktig med å ta helt av.

- Vi ligger fortsatt på bunnen med 17 poeng. Dermed er det viktig at vi fortsatt holder fokuset på de riktige tingene, formaner den nye treneren.

Men akkurat nå vil Nilsen nyte øyeblikket.

- Nøyaktig hva føler du inni deg etter dagens seier?

- Stolt. Veldig stolt.

- Cupfinaler hver helg
HamKam-trener Frode Grodås var tydelig skuffet etter det forsmedelige tapet – etter en særdeles jevn kamp på hamargresset.

- Vi blir i enkelte situasjoner for feige og passive. Dette var en viktig kamp, og det er sånne oppgjør vi må vinne, sier Grodås, som allikevel avfeier all tankevirksomhet rundt eventuell kvalifisering eller nedrykk.

- Jeg kan garantere at HamKam spiller i den øverste divisjonen også til neste år. Men med den jevne situasjonen som nå har oppstått, blir det cupfinaler hver eneste helg framover, sier treneren til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.