*Nettavisen* Sport.

- Nå skal Liverpool få nye eiere

Foto: Pa Photos/Scanpix

Liverpools amerikanske eiere skal nå være klare til å selge seg ut av klubben.

11.04.10 16:24

Helt siden amerikanerne Tom Hicks og George Gillett tok over eierskapet i Liverpool har det vært en konflikt mellom eierskapet og klubbens supportere.

Og etter en meget skuffende sesong sportslig sett har konflikten nådd et nytt klimaks og klubbens supportere har nærmest forlanget at nye eiere tar over klubben.

Men foreløpig har det skjedd lite, og Hicks og Gillett har vinglet mellom å være på gli til å selge til å sverge sin lojalitet overfor klubben.

Og noe av årsaken skal ha vært at amerikanerne ikke fant investorer som var villig til å gi det de krevde for klubben.

- En utgangsprosess
Men lørdag melder skribent og redaktør Mark Kleinman i sin blogg på Sky News at Hicks og Gillett er klare til å selge, og at de nå har hyret investeringsbanken Barclays Capital til å finne interessenter.

Det er en oppsiktsvekkende nyhet for alle som følger Premier League og Liverpool.

Det mest spesielle er at eierne nå faktisk er mest interessert i å selge seg helt ut av klubben, og ikke bare finne investorer som kan kjøpe mindre andeler i klubben og samtidig bidra til å betale ned deler av gjelden klubben sliter med.

- Dette er nesten helt sikkert en utgangsprosess, sier en kilde med god kjennskap til saken til Kleinman.

Men til tross for at Hicks og Gillett nå ønsker å selge seg ut, betyr det ikke at klubben er på billigsalg. Amerikanerne er fortsatt klokkeklare på at de skal ha markedsverdi for sine aksjer i Liverpool.

Det betyr at de ikke nødvendigvis selger seg helt ut med en gang, dersom det kommer et godt bud på en mindre andel av aksjene.

Ifølge Kleinman vil Barclays Capital være rådgivere i forhold til alle muligheter de amerikanske eierne har.

Må redusere gjeld
Som et ledd i å overbevise mulige interessenter om at amerikanerne virkelig ønsker å selge klubben, vil det i neste uke sannsynligvis bli satt inn en ny styreformann i Liverpool.

Martin Broughton, styreleder i British Airways, skal fylle denne rollen. Dette mener Kleinman er viktig, for det betyr at amerikanerne selv går av som styreformenn.

En av grunnene til at det haster med et bytte av eiere er den enorme gjelden klubben har fått under de amerikanske eierne. Og den siste tiden har Royal Bank of Scotland krevd at gjelden må reduseres med nærmere én milliard kroner.

Tidligere i år var det amerikanske selskapet Rhone Capital interessert, men Hicks og Gillett valgte å ikke selge. Tilbudet står ikke lenger.

Dermed er det ingen konkrete interessenter akkurat nå, men det er nok av interesse rundt klubben til at det er sannsynlig med nye eiere innen kort tid.

Og slik fortsetter altså sagaen rundt eierskapet i Liverpool. Utfallet kan bli avgjørende for hvordan Liverpool framstår på banen til neste sesong, og ikke minst i årene som kommer.

Nøkkelspillere som Fernando Torres og Steven Gerrard har i langt større grad denne sesongen blitt koblet til andre klubber. Skulle det komme nye eiere inn med klare ambisjoner for Liverpool, kan det fort være det som får stjerneduoen til å bli værende.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.