- Nå slipper vi kanskje de merkelige kjøpene

Foto: (AP)

Liverpool-supporterne ønsker Roy Hodgson velkommen til klubben.

01.07.10 21:24

Torsdag ble Roy Hodgson offisielt presentert som ny manager for Liverpool, etter at engelske medier i flere dager hadde «bekreftet» nyheten.

Trenernomaden Hodgson, med fortid i blant annet svensk fotball, Inter, Blackburn, Grasshopper, FC København, Udinese og Viking - samt landslagssjef for Sveits, De Forente Arabiske Emirater og Finland, forlater Brede Hangelands Fulham for å overta jobben etter Rafael Benítez.

Og formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Chr. Møller, ønsker Hodgson hjertelig velkommen til klubben.

Annen situasjon
- Det er i hvert fall tydelig at klubben har fått den manageren som de helst ønsket å få, sier Møller til Nettavisen.

- Det virker som om han er veldig motivert for jobben, jeg tror det kan være en bra løsning, fortsetter han, og forteller at han ønsker Hodgson hjertelig velkommen til klubben.

Møller påpeker at det Liverpool stiller seg i en annen situasjon enn på mange år, når de nå ansetter en engelsk manager.

Det er nå tolv år siden franske Gérard Houllier overtok etter Roy Evans, etter at de to hadde delt hovedansvaret for laget i noen måneder.

- Det kan nok være greit med en samling i bunn, og brette opp armene litt. Kanskje det ikke blir hentet inn så mange ukjente utlendinger heller, ler Møller, og sikter til et par av Rafael Benítez' noe merkelige kjøp under tiden som manager.

Hodgson: - Den største jobben i klubbfotballen

Store sko å fylle
Men på tross av at Benitez' stjerne blant Liverpool-supporterne falt noe etter sist sesong, da klubben endte på en skuffende sjuendeplass i Premier League og røk ut av gruppespillet i mesterligaen, har Hodgson store sko å fylle etter spanjolen.

- Jeg føler Benitez hadde veldig mye støtte, de fleste så på ham som en som har ført klubben tilbake til storhet. Champions League-seieren i 2005 har gjort ham til en legende som aldri blir glemt, mener Pål Chr. Møller.

- Det var nok en del som syntes det var riktig å skifte ham ut, men det var en ganske delt oppfatning, legger han til.

Supporterformannen tror Hodgson er rett mann for erstatteroppgaven, men har én stor bekymring:

- Liverpool er i en finansiell krise, og det er klart at det er vanskelig for enhver manager som kommer inn og ikke kan bruke noe særlig penger. Jeg tror nok det er den største utfordringen, mener Møller.

Les også: - Kan overbevise Gerrard med Hangeland

Tror Torres blir
Klubben har imidlertid signalisert at Hodgson skal få midler til å hente inn flere spillere til Liverpool, og Hodgson selv håper også på å få beholde stjerneduoen Steven Gerrard og Fernando Torres.

- Det er veldig viktig for klubben (å beholde duoen), sier Hodgson på torsdagens pressekonferanse, ifølge Sky Sports.

- Personlig kan jeg ikke nagle dem fast her, men jeg kan overbevise dem om at de vil ha en bra sesong om de blir, og at dette vil være en god klubb å spille for, fortsetter den nye manageren.

Også Pål Chr. Møller håper duoen blir, men er noe mer skeptisk.

- Når det gjelder Gerrard er han 30 år nå, og dette er egentlig siste mulighet til å finne på noe annet. De fleste innser at det er en viss mulighet for det, mener han.

- Men det er veldig viktig at vi fikk inn en ny manager nå. Hvis klubben viser at de vil satse og legge penger i transferbudsjettet, som de har sagt de vil, tror jeg det er store muligheter for at en spiller som Torres blir værende, fortsetter han.

Samleside: Alt om Premier League

Trenger ikke Hangeland
Og Møller er klar på hvilken type spillere han ønsker at Hodgson skal hente til klubben.

- Liverpool trenger en spiss i toppklasse, det er altfor mye for Torres å bære ansvaret alene. Liverpool uten Torres har store problemer med å score mål, han er den viktigste spilleren vår. Derfor er det viktig å støtte opp med en annen spiss som holder kvalitet, de andre er langt fra gode nok, sier Møller.

En klausul i avtalen med Fulham sier at Hodgson ikke kan ta med seg noen av spillerne i London-klubben til Liverpool.

Dermed blir sannsynligvis ikke en spiller som Brede Hangeland å se i Liverpool-drakta, uten at det bekymrer Møller.

- Hangeland ville sikkert gjort en kjempejobb for Liverpool, men det er andre deler av laget - som angrepet - som bør prioriteres. Det er ikke i forsvaret at skoen trykker mest, konkluderer han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag