RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå tar Vålerenga gull

Freddy Dos Santos (tv), Morten Berre og Adrian Gashi jubler etter at Gashi scoret det andre målet for Vålerenga mot Odd.
Freddy Dos Santos (tv), Morten Berre og Adrian Gashi jubler etter at Gashi scoret det andre målet for Vålerenga mot Odd. Foto: Morten Rakke / SCANPIX
Sist oppdatert:
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Morten Berre sørget for at spenningen om seriemesterskapet varer helt til siste spark. - Nå tror jeg vi tar gull, sier Freddy dos Santos.

HAM-KAM-VÅLERENGA 0-1: Fortsatt er det kun antall scorede mål som skiller Rosenborg og Vålerenga i kampen om gullet.

- Vi har overgått oss sjøl i hele år. Og nå tror jeg vi vinner serien. Det vil bli det største jeg har opplevd som fotballspiller, sa en jublende Freddy dos Santos til Dagbladet søndag kveld.

Det var ingen stor kamp på Briskeby. Den bar preg av at det sto mye på spill og at det var to godt organiserte lag som møtte hverandre. Gjestene fra Oslo hadde et lite tak på det hele i første omgang, uten at det ble så mye ut av det.

Etter hvilen derimot tok det ikke mer enn et par minutter før Morten Berre dukket opp på en retur og sendte de mange tilreisende fra Klanen til himmels. Det var etter et herlig stykke forarbeid av Jørgen Jalland og Ardian Gashi.

Førstnevnte tredde ballen nydelig igjennom til Gashi, som tok ned ballen før avslutningen hans ble blokket av keeper. Ballen spratt ut til Berre, som enkelt kunne sette den i åpent mål. Akkurat da var Vålerenga på toppen av tabellen.

Kampfakta og spillerbørs

Tålte trykket
Selv om Ham-Kam ble bedre utover i kampen, var det tydelig at savnet av oppspillspunket, Geir Frigård, var stort. Nigerianeren, Abiodun, var et uromoment for Vålerenga-forsvaret, men han skapte også mye trøbbel for seg selv med en del urutinerte dueller.

Det resulterte til slutt i to gule kort og dermed en tidlig dusj. En annen nigerianer, Felix Ademola var sterkt delaktig i Ham-Kams sluttspurt for å komme tilbake. Han skapte flere farligheter, men den største sjansen hadde Kenneth Dokken. Peter Sørensen stusset ballen til Dokken som kom alene med keeper, Arason.

Islendingen plukket skuddet enkelt og var sammen med et godt forsvar en meget avgjørende faktor til at det ble tre poeng.

Kjetil Rekdal var meget fornøyd med måten spillerne hans sto i mot trykket fra hjemmelaget på.

– Arason var veldig god og jeg er stolt av alle gutta. De gjør en herlig jobb samtidig som vi har marginene på vår side i denne kampen, konstaterer Rekdal.

Fullt hus
Det er allerede satt ny publikumsrekord totalt i årets eliteserie. Også på Hamar var det fotballfeber, i hvert fall før kampen. Rammen rundt kampen var artig. Det var utsolgt på Briskeby.

8000 sto som sild i tønne og det kunne vært solgt enda flere billetter både i Oslo og på Hamar. Med dette resultatet og fortsatt mulighet til å vinne serien, bør det bety mye folk på Ullevål om en uke, da alt skal avgjøres.

Årets Vålerenga-lag er hardtarbeidende og bunnsolide. Med en imponerende stabilitet har de nå muligheten til å vippe selveste Rosenborg ned fra tronen. Spenningen utløses neste helg når VIF tar i mot et desperat nedrykkstruet Stabæk, mens Lyn risikerer å hjelpe erkefienden mot Rbk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere