*Nettavisen* Sport.

- Nå tar vi seriegullet

Alex Valencia var høyt oppe etter 1-1 på Aspmyra. Nå tror han Start har inntatt tabelltoppen for godt.

24.10.05 09:14

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): BODØ/GLIMT-START 1-1:

- Jeg har vært positiv hele veien, men nå tror jeg virkelig at vi kommer til å ta gull. Bare så synd at vi ikke klarer å sette inn et seiersmål i dag, sier landslagsvingen til TV 2 Nettavisen.

1-1 på Aspmyra betyr at Bodø/Glimt rykker ned til førstedivisjon. Men det betyr også at Start gikk forbi Vålerenga på tabellen. Oslo-lagets 0-2-nederlag for Rosenborg gjør at sørlendingene topper med ett mål bedre målforskjell.

- Vi var tilskuere
Poenget i Bodø satt imidlertid langt inne. For i første omgang var det hjemmelaget som hadde fullstendig grep om kampen. 1-0 ved pause, etter en nydelig scoring fra Håvard Sakariassens hode, vær særdeles fortjent.

- Før pause var vi rett og slett tilskuere, konstaterer Alex Valencia.

Klikk på bildet for å forstørre.

I andre omgang var kampbildet snudd på hodet. Ikke minst fikk Valencia markert seg mer positivt.

- Jeg synes vi hever oss mye etter pause. Det gikk mye bedre også for min egen del, selv om jeg synes Sannes (Glimt-back, red.anm.) var litt ufin et par ganger.

- Skulle ha avgjort
Men seiersmålet kom aldri, selv om Start trykket på. Nærmest var innbytter Bala Garba, da han fikk avslutte en fire mot to-situasjon alene med keeper – etter at Johannes Hardarson først hadde skutt og misset en nesten like stor sjanse. Ole Arvid Langnes leverte to kanonredninger, og kampen ebbet ut med 1-1.

Tom Nordlie innrømmer at han knapt trodde det var mulig å bomme på så store sjanser.

- Vi skulle ha avgjort der. Jeg sto bare sånn da jeg så at den ikke gikk inn, sier Nordlie og demonstrerer en bevegelse som forteller absolutt alt.

Starts utlikningsmål ble satt inn av en annen innbytter. Svenske Stefan Bärlin hadde is i magen da han kom alene med keeper Langnes på den nedrimede Aspmyra-matta, og plasserte ballen kontrollert i lengste hjørne en halv time ut i andre omgang.

- Ikke hands
Bodø/Glimt ville ha målet annullert for en hands på Todi Jónsson i trekket før, men det avviser Bärlin blankt.

- Det var ikke hands. Han tok den på skulderen. Jeg mener den er helt grei, sier mannen som førte Start tilbake på tabelltoppen.

Nå er det duket for thrilleravslutning i den siste serierunden. Der får Start besøk av Fredrikstad på et fullsatt Kristiansand stadion, mens et Vålerenga-lag med total scoringsvegring er nødt til å få hull på byllen mot Odd Grenland i Skien.

Matchball på hjemmebane
Tom Nordlie er glad for å få den siste matchballen på hjemmebane.

- Det sier seg selv. I høst har vi bare tatt to poeng på bortebane. På Kristiansand stadion har vi bare tapt to ganger på to år. Den ene etter at opprykket var sikret i fjor, og den andre med ti mann mot Aalesund forrige helg, poengterer Start-treneren – mens gledesbrølene runger i Start-dusjen på Aspmyra.

Den enorme gleden forklarer Nordlie slik:

- Vi har vunnet sølv i dag. Og nå kan vi avgjøre gullet selv. Men uansett har dette vært en kjempesesong for oss, konstaterer han tilfreds.

- Akkurat nå er jeg bare dødsfornøyd, fastslår Alex Valencia.

Lukten av gull gjør noe med humøret.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag