RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå tør vi si opprykk

Starts Bala Garba (t.h.) i duell med Geir Ludvig Fevang i 1. divisjonsoppgjøret mellom Start og Sandefjord i Sandefjord onsdag ettermiddag.
Starts Bala Garba (t.h.) i duell med Geir Ludvig Fevang i 1. divisjonsoppgjøret mellom Start og Sandefjord i Sandefjord onsdag ettermiddag. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Start vant over Sandefjord, og nærmer seg Tippeligaen. - Nå tør vi i hvert fall å si ordet opprykk, sier Starts assistenttrener Bård Wiggen til TV 2 Nettavisen.

Kampfakta

SANDEFJORD - START 0-1: Start har etter dagens kamp 16 poeng ned til Sandefjord på kvalifiseringsplass.

Bala Ahmed Garba ble matchvinner for sørlendingene med sin fulltreffer etter 58. minutters spill. Scoringen var fullt fortjent etter at Start hadde dominert.

- Vi teller vel 11-4 i sjanser til vår fordel. Jeg synes vi er bedre enn Sandefjord i alt i dag. Spesielt avgjorde vi kampen med fremragende spill i midtbaneleddet, sier Bård Wiggen til TV 2 Nettavisen.

Moss-seier sikrer opprykk
Nå leder Start 1. divisjon med 59 poeng. Aalesund på andreplass har 49 poeng.

Kun syv runder gjenstår, og det spilles dermed om 21 poeng.

Starts opprykk kan med andre ord være klart søndag. Vinner Start hjemme mot Moss mens Sandefjord taper for Kongsvinger, vil Start ha 19 poengs forsprang på Sandefjord med seks kamper og 18 poeng igjen å spille for.

- Vinner vi mot Moss, er opprykket i boks. Det skal mye til hvis vi roter bort dette her nå. Men det har skjedd større ting i fotballen, minner Bård Wiggen om.

Planlegger neste sesong
Starts assistenttrener og spillerutvikler røper at Kristiansands-klubben allerede har begynt å planlegge neste sesong i Tippeligaen.

- Det er lettere for oss å planlegge neste sesong nå når vi har halvannen fot i Tippeligaen. Vi planlegger neste sesong som et Tippeligalag, sier Bård Wiggen.

- Det betyr dere allerede har begynt å se etter forsterkninger?

- Det har vi så abslolutt, men jeg vil ikke gå inn på de aktuelle spillerne. Det jeg kan si nå, er at Viking-spillerne Hannes Sigurdsson og Peter Kopteff er spillere vi i hvert fall ønsker oss, røper Bård Wiggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere