- Nå trives jeg veldig godt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter noen turbulente år er Håvard Bøkko tilbake på landslaget.

11.01.13 13:53

Håvard Bøkko står endelig på andre siden av fire turbulente år. Trenerbråk, uenigheter, og bytting av lag har stått i veien for de virkelig gode resultatene.

25-åringen opplevde stor fremgang med Peter Müller som landslagstrener, men amerikaneren fikk sparken i 2009 som følge av påstått seksuell trakassering av Maren Haugli. Amerikaneren fortsatte som personlig trener for Bøkko, men fikk ikke lov til å sekundere eleven på isen. I 2011 valgte derfor Bøkko, sammen med søsteren Hege, å slutte på landslaget for å gå for Team CBA, der Müller var trener.

Ett år senere, i mai 2012, brøt Bøkko-søsknene med privatlaget på grunn av dårlige resultater og uenigheter. I ettertid hadde skøytesøsknene ingen kontakt med Müller.

- Sist jeg snakket med Peter var under VM, så det har vært en stund siden sist. Jeg har ikke hørt hvordan han har reagert på bruddet. Han har så langt ikke tatt kontakt, og jeg har heller ikke tatt kontakt, så vi får se når ting har roet seg litt, sa Bøkko til Nettavisen i mai.

Nå er det norske skøyteesset tilbake på landslaget, og da Nettavisen snakker med han dagen før allround-EM begynner i Heerenveen, virker han roligere og mer fornøyd enn på lenge.

- Det har vært kjempebra å komme tilbake på landslaget. Jeg trives veldig godt og sesongen har hittil gått veldig bra, sier storebror Bøkko, som forteller at han er på talefot med Müller igjen.

- Jeg har snakket litt med han. Vi møtes jo på konkurranser. Vi kan fortsatt prate og tulle, men det er selvfølgelig ikke det samme som før, sier Bøkko om amerikaneren, som var hans mentor i mange år.

- Må bli bedre
Nå er Norges største medaljehåp klar for å kjempe om gull igjen.

- Jeg har tatt tolv mesterskapsmedaljer – kun én av dem gull. Det er åpenbart at jeg må bli bedre, erkjenner han overfor Nettavisen.

Han tør imidlertid ikke spå at en etterlengtet gullmedalje kommer i Heerenveen i helgen.

- Nederlenderne er som alltid favoritter, men jeg er en medaljekandidat. Målet er å gå fire gode løp, og kjempe om sammenlagtmedalje.

- OL er det store målet
Senere i vinter skal det kjempes om VM-medaljer i Vikingskipet. Bøkko håper den norske skøytearenaen igjen vil fylles til randen, slik Johann Olav Koss sørget for under OL i 1994.

- VM på hjemmebane er stort. Jeg gleder meg enormt. Det blir kjempegøy!

Og større skal det bli. Om ett år skal Bøkko kjempe om medaljer under OL i Sotsji. Forhåpentligvis kan gullmedaljen fra 1500-meteren under VM i Inzell få selskap av flere mesterskapsgull.

- Det har vært det store målet i mange år. Jeg har ikke en gang ofret en tanke til hva som skjer etter det, sier han målbevisst.

Først skal han imidlertid prøve å mette den norske medaljesulten i Heerenveen. EM åpner med 500-meter fredag, før det blir 1500-meter lørdag, og 10.000-meter søndag.

Les også: - Håper jeg kan gjøre det populært igjen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag