RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå var jeg god!

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Jacobsen klinte til med et vanvittig hopp i finaleomgangen i Bischofshofen og vant hoppuka.

142 meter i finaleomgangen og tre ganger 19,5 som tellende stilkarakterer hold riktig nok bare til 2. plass i det siste rennet, men det ble sammenlagtseier med god margin.

Med 137,5 meter i 1. omgang lå Anders Jacobsen på 2. plass det siste og avgjørende hopprennet i den tysk-østerrikske hoppuka.

Kameraten Bjørn Einar Romøren var "dritredd" før sistehoppet.

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer var nummer en etter både 1. og 2. omgang. Med sine 141 meter i finaleomgangen slo han Jacobsen med 2,8 poeng i rennet. Men i sammendraget kunne han ikke gjøre noe med Norges nye hoppyndling. Med 963,9 poeng i sammendraget kunne Jacobsen sprette champagnen allerede før hoppet til Schlierenzauer.

- Nå er jeg god, altså. Det er... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg hadde ikke trodde dette da jeg startet 2007. Helt sinnsykt, kommenterte Jacobsen til NRK etter at seieren var i boks.

- Batteriene var hans var nesten tomme, men autopiloten var sterk nok til å klare det, sa en fornøyd trener, Mika Kojonkoski.

- At en debutant går og vinner hoppuka nesten uten å ha hoppet verdenscup før er en utrolig prestasjon, skryter sportssjef Clas Brede Bråthen.

Tom Hilde kom på 13. plass, Roar Ljøkelsøy på 16. Anders Bardal og Lars Bystøl kom ikke videre fra 1. omgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere