Gå til sidens hovedinnhold

- Nå vil jeg slå Chelsea

Lørdag bidro den gamle VIF-helten til at Reading tok sin andre Premier League-skalp i FA-cupen.

READING-BURNLEY 1-0:

Gunnar Heidar Thorvaldsson ble populær blant VIF-supporterne med sine kjappe ben og knallharde avslutninger, men Martin Andresen valgte likevel å sende den islandske spissen til Danmark og Esbjerg sommeren 2008.

Dansk nedtur
Det var en fotballmessig nedtur for den tidligere toppscoreren i Allsvenskan.

- Det var så mye som skjedde på en gang. Vi fikk barn akkurat da vi kom til Danmark, det var nytt hus og jeg slet med tilliten fra treneren.

Til tross for en god sesongoppkjøring «med 11 mål på seks treningskamper» ble Thorvaldsson holdt utenfor førsteelleveren, og før jul bestemte 27-åringen seg for at noe måtte skje.

- Jeg sa til min agent at jeg var i toppform, og at jeg ville til en ny klubb. Det var tilbud både fra Norge og Sverige, men valget falt på England, hvor jeg alltid har drømt om å spille.

- Nå er endelig lysten tilbake, sier en fornøyd Thorvaldsson til Nettavisen.

- Helt fortjent
Et kort prøvespill i Championship-klubben Reading ga kontrakt, og nå storkoser spissen seg hos «the Royals» rett utenfor London. Ikke minst som følge av klubbens suksess i den gjeveste cupen i Storbritannia.

Lørdag ble Burnley sendt tomhendte hjem, i forrige runde var det Liverpool som måtte tusle slukkøret av banen.

- Liverpool-kampen var bare fantastisk, helt vilt.

- Mot Burnley i dag tar vi en helt fortjent seier. Vi har tre store sjanser, og setter den endelig helt mot slutten.

Målufarlig
Akkurat det med å sette sjansene er klubbens største problem, mener Thorvaldsson. Klubben ligger under streken i the Championship, og bare skadeskutte Plymouth Argyle har scoret færre mål. Akkurat den statistikken har Thorvaldsson tenkt å gjøre noe med.

- Kampen i dag var litt symptomatisk for klubben. Jeg så en del kamper på video da jeg kom, de styrte dem alle, og burde ha vunnet med tre-fire mål. I stedet pleide de å få et mål imot, og tape.

- Men det akter jeg å gjøre noe med nå!

Selv kom Thorvaldsson innpå i sluttminuttene mot Burnley, akkurat tidsnok til å se landsmannen Gylfi Sigurdsson krige inn vinnermålet mot Premier League-laget.

- Nå drømmer vi om å ta en Barnsley, og slå ut Chelsea i neste runde.

- Vi har den gamle Barnsley-helten Brian Howard med på laget, så han har fortalt oss hvordan det skal gjøres, sier en humrende Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget