*Nettavisen* Sport.

- Nærmere 20-0 enn 10-1

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Vålerenga gjorde Storhamar til latter. Nå har de tre matchballer.

25.03.10 21:25

STORHAMAR - VÅLERENGA 0-10 (1-3 i kamper, best av 7):

Seriemester Vålerenga slet med å skyte hull på Storhamar-keeper Ruben Smith innledningsvis i semifinalene i ishockeysluttspillet.

VIF scoret bare én gang da Storhamar vant den første semifinalekampen i Jordal Amfi 2-1. De scoret også bare én gang i den første kampen på Hamar, men da holdt det likevel til seier.

Tirsdag løsnet det imidlertid for Vålerenga, da det ble 4-1-seier på egen is. Det skulle vise seg å være opptakten til noe enda større.

Ketchupeffekten
For torsdag kveld haglet puckene inn rundt ørene på Ruben Smith. Etter én periode sto det 0-5. Etter to perioder hadde gjestene fra Oslo lagt på til 0-9. Til slutt sto det 0-10 på lystavla i Hamar OL-amfi.

- Det var den berømmelige ketchupeffekten. Vi var gode, men så scoret vi også på alt i starten. Det preger kampen, og vi var vel nærmere 20-0 enn de var 10-1, sier en strålende fornøyd Vålerenga-trener, Knut Jørgen Stubdal, til Nettavisen.

Med ti scoringer, var det naturligvis mange som sanket målpoeng for VIF. Steffen Thoresen scoret de to første målene, og stoppet til slutt på tre. Blake Evans scoret to, og hadde i tillegg to målgivende pasninger.

Full kampfakta ser du her (eksten lenke)

- Dette skal vi klare
Nå trenger Vålerenga bare én seier til for å booke plass i sluttspillfinalen. Første mulighet er hjemme i Jordal Amfi lørdag. Og trener Stubdal er selvfølgelig sterk i troen på en finaleplass.

- Er det mulig for Storhamar å komme tilbake nå?

- Den er i hvert fall ikke stor. Så lenge det er liv, er det håp for dem, så vi tar ingenting på forskudd. Men dette skal vi klare, sier Stubdal.

I Stavanger sto det 3-3 mellom Stavanger og Sparta etter tre ganger 20 minutter. Dermed gikk kampen til forlengelse, og der ble Tommy Kristiansen matchvinner for gjestene fra Sarpsborg.

Dermed står det 2-2 i kamper, hvilket betyr at det minst blir to kamper til før en finalist er kåret.

Se kampfakta her (ekstern lenke)

Favoritter uansett
For Vålerenga spiller det ikke så stor rolle hvem som blir motstander i en eventuell finale.

- Vi tar dem vi får. Stemningsmessig og økonomisk er det kanskje best med Sparta, men Stavanger er kanskje lettere å slå, resonerer Stubdal.

- Vi får vel tåle å være favoritter uansett, sier VIF-treneren til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag