- Naive og dumme spillere

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Jim Solbakken med kraftig kritikk av sine agent-kolleger.

Det er høytid for overganger i fotballmarkedet, og den stadig økende floraen av fotballagenter gjør sitt for å sikre seg kunder.

FIFA-agent Jim Solbakken er blant de mer rutinerte i gamet, og han er langt fra imponert over hvordan en del kolleger jobber. Han sier rett ut til Aftenposten at det er de færreste norske spillere som egentlig trenger en agent.

Og om de skaffer seg en, så kaster de sannsynligvis bort masse penger.

- Det finnes agenter som stikker av med mye av lønnen til spillerne de har. Med skattetrekkene kan mange miste så mye som opp til 20 prosent av nettolønnen sin ved bruk av enkelte agenter, sier Solbakken til Aftenposten.

Han råder i stedet norske spillere til å bruke klubbene og spillerforeningen NISO, og styre unna agentmarkedet.

- Mange av spillerne er naive, og til dels dumme når de går med på slike avtaler. Man har ikke behov for noen agent hvis det eneste man klarer å oppnå er en resignering med den klubben du er i, sier han.

Spillerforeningens leder Joachim Walltin deler Solbakkens synspunkt, og understreker at NISO gir sine medlemmer gode råd aldeles gratis.

- For noen spillere er det nødvendig å skaffe seg en agent. Men det gjelder ikke så veldig mange, sier Walltin til Aftenposten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.