*Nettavisen* Sport.

- Naivt å signere Riccó

Foto: EPA/Scanpix

Sykkelpresidenten tar et oppgjør med Vacansoleil.

16.12.10 10:53

Irske Pat McQuaid har stilt opp i et større intervju med den franske sportsavisen L’Équipe. Intervjuet omhandler sykling som verdensidrett, krav om strengere straffer for EPO-dopere og inneholder også en appell til sykkelledere om å tenke seg godt om før de tilgir dopingsyndere.

Sykkelpresidenten har spesielt merket seg ProTeam-laget Vacansoleil, som i løpet av sesongen signerte både Riccardo Riccó og Ezequiel Mosquera.

- Som president er jeg nødt til å akseptere at juksemakere gjør comeback av juridiske hensyn. OK, men hva gjør de for å reparere skadene de har påført sykkelsporten og sponsorene? Det irriterer meg å se ryttere som forventer å tjene like godt som tidligere. Det hadde aldri jeg gått med på, dersom jeg var ansvarlig for et sykkellag, forteller McQuaid til L’Équipe.

- Naive nederlendere
Sykkelpresidenten deler ut merkelappen «naiv» til det nederlandske laget. Ifølge nieuwsblad.be uttaler også McQuaid følgende:

- Lagledelsen i Vacansoleil er naïve. Dersom jeg var sykkelsjef, hadde jeg aldri signert en rytter som Riccardo Riccó.

McQuaid roser i stedet Ivan Basso og hans livsførsel etter at han ble utestengt for dopinghensikt i 2007.

- Har ikke nevnt Riccó
Vacansoleil har lisensen på stell foran neste sesong, men laget avventer fremdeles UCIs behandling av Ezequil Mosqueras positive dopingprøve under årets Vuelta a España.

Manager Daan Luijkx reagerer på utspillet fra sykkelpresidenten med undring.

- Vi har sittet i utallige møter hos UCI i forbindelse med ProTeam-lisensen. Ikke én gang har de nevnt noe om Riccó, forteller Vacansoleil-sjefen.

PS! Norske Roy Hegreberg har fremdeles en ørliten sjanse til å ende opp hos Vacansoleil dersom Ezequiel Mosquera blir utestengt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.