RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Når fikk du ditt første kyss?

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Therese Johaug måtte stå skolerett på Romsås.

ROMSÅS (Nettavisen): Mandag morgen var Therese Johaug på plass sammen med landslagskollegene Heidi Weng og Pål Golberg på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo.

Sammen arrangerte de leker og aktiviteter for elevene ved skolen, og avsluttet med å svare på spørsmål fra barna.

Og det var litt av hvert landslagsløperne måtte svare på.

- Når fikk dere deres første kyss? Var det blant annet en gutt som lurte på.

- Jeg må vel ha vært sju år da jeg fikk mitt første kyss, svarte Johaug ærlig.

- Jeg var vel fire eller fem år. Er det tidlig? lurte Golberg. Mens Heidi Weng kunne fortelle at hun gikk i fjerdeklasse da hun ble kysset for første gang.

For tredje år på rad reiser enkelte av landslagets langrennsløpere på turné med lagets kunnskapstrailer, for å dele erfaringer og kunnskap med forskjellige skoler og idrettsklubber rundt om i landet denne sommeren.

Inspirerende
Therese Johaug forteller til Nettavisen at hun er stolt av prosjektet.

- Jeg synes det er veldig inspirerende å komme på en sånn skole, å dele den kunnskapen både jeg som person, men også som kunnskapstraileren har, sier Johaug til Nettavisen.

- Det er et vanvittig konsept som vi er veldig privilegerte som har. Vi sitter inne mye med mye kunnskap vi kan gi til barn og unge. Jeg tror det er utrolig viktig at det å være i fysisk aktivitet gjør at man kan yte bedre på skolebenken. Det å få råd om kosthold og sånne ting er viktig, forteller Johaug.

Mandag var altså Tiurleiken skole stoppested på turneen. Skolen er en av fem grunnskoler som får besøk av kunnskapstraileren denne sommeren. Mange av elevene på Tiurleiken har en flerkulturell bakgrunn, men interessen virket å være stor for langrennsheltene som var på besøk.

«Hoppet på kongen»
En elev ville vite hvordan Johaug hadde turt og «hoppe på kongen» etter at hun hadde vunnet 30-kilometeren i VM i Holmenkollen.

- Etter at jeg hadde vunnet ville jeg egentlig bare klemme alle rundt meg i målområdet. Og når jeg gikk opp trappen til kongen, stod han med ustrakte armer, så da hoppet jeg rett i fanget hans, lo Jouhaug.

Johaug var hovedpersonen mandag morgen, men også Norges nye supertalent Heidi Weng måtte svare på forskjellige spørsmål.

20-åringen fra Enebakk fikk sitt store gjennombrudd forrige vinter da hun kom kom på pallen for aller første gang i et verdenscuprenn. Weng slo blant andre Therese Johaug da hun endte på andreplass bak Marit Bjørgen i verdenscuprennet i Falun. Noe Weng innrømmer er karrierens høydepunkt ovenfor elevene.

- Mitt høydepunkt var da jeg slo denne «berta» her, fortalte Weng mens hun dunket borti Johaug.

Kunnskapsturneen fortsetter ut juni, og flere barn og unge kan se fram til besøk av langrennstjernene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere