RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Når han ikke er i slag, tåler han ikke press

Foto: Getty Images / All over Press
Sist oppdatert:
Magnus Carlsen er i full gang med forberedelsene til den store tittelkampen.

VM-utfordrer Magnus Carlsen skal håndplukke eksperter til støtteapparatet foran tittelkampen mot Viswanathan Anand i november.

Og det norske sjakkesset kan velge på øverste hylle.

- Jeg må ha en hovedsekundant som er blant topp 100 i verden og som helst har erfaring med lignende turneringer, sier Magnus Carlsen til NTB.

Det er foreløpig uklart hvor mange og hvilke navn Team Carlsen har på blokka, men Carlsens såkalte sekundant gjennom mange år, dansken Peter Heine Nielsen, kommer ikke til å være knyttet til laget foran eller under VM-kampen. Det er en avgjørelse Nielsen selv har tatt.

Kasparov gir råd
Da Carlsen var i New York i forrige uke, var han i samtaler med sjakklegenden Garry Kasparov om forberedelsene til VM-kampen i India. Det kan ha vært en innledning til et tettere samarbeid i månedene framover. Uansett sier Carlsen til NTB at Kasparov vil være med i prosessen fram mot tittelkampen og bistå med sin erfaring fra lignende kamper.

Det forrige samarbeidet Carlsen og Kasparov hadde i 2009 og 2010 forløp ikke uten problemer. Det skal etter det NTB erfarer ha bunnet i uoverensstemmelser om hvilke og hvor mange turneringer nordmannen skulle spille i løpet av året. Kasparov la opp til et program som var for tøft og tett etter Carlsens smak.

3617641

- Tåler ikke press
22-åringen fra Lommedalen har fortsatt et halvt år igjen før han møter Anand i sistnevntes hjemby Chennai (tidligere Madras), og han tror han vet inderens sterke og svake punkter.

- Når han ikke er i toppslag, bukker han lett under for press og da går det galt, sier Carlsen. Er Anand i sin beste form, finner ikke Carlsen så mange svakheter ved motstanderens spill eller psykiske styrke.

To turneringer klare
VM-kampen spilles over tolv partier eller inntil en har sikret seieren sammenlagt. Oppgjøret går i tidsrommet 6. til 26. november i Chennai i India. Carlsen og hans team ønsket at oppgjøret ble lagt til nøytral grunn, men nådde ikke fram med argumentene.

Før VM-kampen er det foreløpig bestemt at Carlsen skal spille to turneringer, Norway Chess i Stavanger og Sandnes-området med spillestart 7. mai og deretter Tal Memorial i Moskva. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere