RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Naturlig at jeg angriper ledertrøyen

VBR etter første etapppe av Tour of Norway 2011.
VBR etter første etapppe av Tour of Norway 2011. (procycling.no)
Sist oppdatert:
Svenskene bør se opp Vegard Robinson Bugge på dagens etappe. Se video!

SKIEN (procycling.no): Joker Merida hadde i utgangspunktet tenkt å kjøre for Christer Rake under Glava Tour of Norway.

Det spørs nå, etter at en 22-åring fra Horten viste seg fram under avlutningen i Larvik. Vegard Robinson Bugge klinket nemlig til i den siste bakken og fikk samme tid som ettappevinner Jesper Dahlström i mål.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Foran den 173,6 kilometer lange etappen mellom Skien og Drammen, vurderte unggutten sine egne muligheter slik:

- Det blir en veldig hard etappe allerede fra starten av. Jeg tror nok det er en etappe som kan skille litt. Så har du jo den tøffe halvannen kilometers bakken rett før mål der. Så det blir en hard etappe, kanskje enda hardere enn i morgen, forteller Robinson Bugge til procycling.no i startområdet.

Sverige under press
Torsdag er det Sverige som er nødt til å ta ansvar i hovedfeltet. Det gjorde også laget under fjorårets Ringerike Grand Prix, da Alexander Wetterhall tok trøyen på rittets første dag.

Se også: Her finner du videointervju med australske Luke Durbridge!

Det vil ikke mangle på lag som ivrer etter å sette svenskene under press. Blant dem er selvsagt også det norske kontinentallaget Team Joker Merida.

- Er det muligheter for at vi får se at du støter i den siste kneiken for å prøve å skaffe deg ledertrøyen?

- Ja, det er ikke umulig det. Jeg må kjenne litt an. Selvfølgelig har jeg lyst til å avansere og får jeg muligheten kommer jeg til å bruke den.

Jakter gul trøye
Robinson Bugge forteller videre at rollen hans på laget er ganske åpen. Christer Rake ligger bare 8 sekunder bak i sammendraget, så sportsdirektør Gino Van Oudenhove har muligheten til å vende oppmerksomheten den veien også.

Først skal imidlertid Robinson Bugge få sjansen til å vise seg oppgaven verdig.

- I og med at jeg ligger som nummer tre, på samme tid som lederen, er det naturlig at jeg må prøve å øke og komme i gult etter hvert. Om vi gjør det i dag eller på en annen etappe må vi se an litt. Så det er ikke umulig at vi kommer til å prøve i dag.

- Hvordan føles beina ut, har du restituert deg etter i går?

- De føles gode ut her jeg står nå, men vi får kjenne etter når vi begynner å sykle. Jeg er i god form så beina bør være gode.

Her kan du se et videintervju med Vegard Robinson Bugge fra startområdet i Skien (foto og redigering av Magnus Linnestad):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere